Porsche posilnilo Cayenne Turbo S

Porsche zvýšilo výkon verzie Turbo S, ktorá stojí na čele modelového radu Cayenne. Luxusné nemecké SUV dostalo 30 koní k dobru, čím sa výkonové maximum osemvalca usadilo na okrúhlych 550 koňoch (404 kW).

22.04.2008 09:07
Porsche Cayenne Turbo S Foto:
Cayenne Turbo S je najvýkonnejší model v portfóliu značky.
debata

Hlad po exkluzívnych SUV-éčkach stále neutícha a pokiaľ ide o trhy východnej Európy a Ázie, tam tento segment priam prekvitá. Odpoveďou automobilky Porsche na tento stav je práve model Cayenne Turbo S.

Zvonku ho spoznáte podľa 21-palcových diskov SportPlus a športového výfukového potrubia, ktoré je zakončené štvoricou koncoviek. Turbo S je štandardne vybavené vzduchovým odpružením a systémom Porsche Active Suspension Management, ktorý je skombinovaný s Porsche Dynamic Chassi Control (PDCC).

Medzi príplatkovými položkami nájdete aj keramické brzdy Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). Do predných kotúčov s priemerom 410 mm sa zakusujú šesťpiestikové strmene, zadné kotúče s priemerom 370 mm si vystačia so štvorpiestikovými. PCCB si môžu zákazníci objednať aj pri verziách Cayenne S, GTS a Turbo. Jedinou podmienkou sú minimálne 20“ disky kolies.

Okrem pôsobivého výkonu 550 k sa 4,8-litrový motor nemusí hanbiť ani za svoj krútiaci moment. Jeho najvyššia hodnota dosiahla aj vďaka dvom turbodúchadlám číslo 750 Nm v intervale od 2250 do 4500 ot./min. Pri týchto údajoch zrýchlenie z nuly na 100 km/h za 4,8 s ani veľmi neprekvapí. Najvyššia rýchlosť auta je 280 km/h.

Posilnené Turbo S vstúpi do predaja v auguste 2008 a jeho základná cena bez daní a poplatkov je približne 3 610 000 Sk.

debata chyba
Články podľa značiek