Otvorili lyžovačku na Štrbskom Plese

Katarínska lyžovačka na svahu Interski odštartovala novú sezónu na Štrbskom Plese. Začala sa o dva dni skôr než vlani, kedy napriek kalamite stihli v tomto lyžiarskom stredisku otvoriť sezónu 27. novembra.

25.11.2005 12:13
debata

„Rekordne skoro sme otvárali sezónu pred tromi rokmi, keď sa začalo lyžovať na Štrbskom Plese už 16. novembra,“ povedal Ján Gavalier z 1. tatranskej.
 Záujemcovia o dnešnú premiérovú lyžovačku vo Vysokých Tatrách si mohli od rána naplno vychutnať upravený svah Interski so 40 až 50 cm vrstvou technického snehu.

Prírodného napadlo zatiaľ podľa Gavaliera veľmi málo. Dodal, že na zasnežovanie využívajú každú vhodnú chvíľu. Pripravujú i ďalšie svahy, ktoré budú spúšťať podľa záujmu lyžiarov.  Predvianočná lyžovačka bude aj cenovo dostupná, keďže celodenný lístok vyjde na 350 korún. „Ceny sme v porovnaní s vlaňajškom nezvyšovali a máme aj rôzne zľavy,“ informoval Gavalier.

Ústretovosť dvoch hlavných prevádzkovateľov osobných horských dopravných zariadení – Tatranských lanových dráh (TLD) a 1. tatranskej a.s., vyzdvihol aj Peter Chudý zo Združenia cestovného ruchu (ZCR) Vysoké Tatry. Ako povedal, „pripravili spoločný šesťdňový lístok pre všetky strediská vo Vysokých Tatrách. Je v cene štvordňového. Vnímame to ako pozitívny počin, keďže záujmom mesta i ZCR je predĺžiť priemerný čas pobytu návštevníkov vo Vysokých Tatrách“. Viacej nájdete na www.parksnow.sk

debata chyba