Revízia tatranských lanoviek

Tatranské lanové dráhy (TLD) oficiálne otvoria zimnú sezónu 23. decembra.

25.11.2005 14:41
debata

„Keďže lanovky prevádzkujeme celoročne, vždy po skončení letnej sezóny a rovnako aj zimnej, robíme pravidelnú revíziu. Trvá minimálne mesiac a je nevyhnutná z hľadiska bezpečnosti cestujúcich,“ uviedla pre TASR marketingová manažérka TLD Danka Velecká.
 Spresnila, že technická revízia lanových dráh sa začala 7. novembra a potrvá do 22. decembra. Počas uplynulej sezóny (od mája do 6. novembra) prepravili TLD viac ako 756 tisíc osôb, čo je nárast oproti vlaňajšku o 3,3 percentá.

Približne pred mesiacom prevzala TLD od spoločnosti 1. tatranská strediská Jamy v Tatranskej Lomnici, Jakubkovu lúku v Novom Smokovci a Hrebienok. V súčasnosti robia v týchto lyžiarskych strediskách nevyhnutné opravy, napríklad výmenu lán, opravy čerpacích systémov a zasnežovacích zariadení. Obidve strediská – Jamy i Jakubkovu lúku chcú začať zasnežovať už tento víkend. Ak vydrží mrazivé počasie, do prevádzky by ich mohli uviesť o týždeň až dva.

„Všetky lanové dráhy a vleky budú spustené najneskôr 23. decembra, kedy pripravujeme v Tatranskej Lomnici oficiálne otvorenie sezóny s bohatým sprievodným programom,“ informovala manažérka. Na prahu Vianoc 23. a 24. decembra zopakujú aj vlani veľmi úspešné Štedré dni TLD, kedy budú lanovky stáť 10 korún (jedna jazda v jednom smere). Bezplatne budú TLD prevádzkovať skibus, ktorý bude denne premávať podľa grafikonu medzi Tatranskou Kotlinou a Tatranskou Lomnicou až do Smokovca k stanici pozemnej lanovky a k Jakubkovej lúke (tiež k hotelu International vo Veľkej Lomnici a cez Starú Lesnú).

Počas víkendov, v sobotu a nedeľu bude skibus premávať taktiež zdarma do Liptovskej Tepličky – z Popradu cez Svit, Lučivnú, Štrbu a späť. „Do prenájmu chceme od mesta prevziať v zimnej sezóne parkoviská v Tatranskej Lomnici a Smokovci, aby návštevníci týchto lyžiarskych stredísk mohli parkovať zadarmo,“ uviedla Velecká. Dodala, že lyžiarov čaká dostatočne dlhá sezóna, takže TLD sa na ňu chcú čo najlepšie pripraviť.h Tatrách".

debata chyba