Modernizujú Thermal Park Bešenová

Približne 240 miliónov Sk investujú v tomto roku do rozvoja a modernizácie areálu cestovného ruchu Thermal parku v Bešeňovej pri Ružomberku.

02.12.2005 11:30
debata

 Do Vianoc tam pribudnú napríklad nové šatne, vitálny svet – relaxačné centrum, kryté bazény reštauračné služby a parkovisko.

Začiatkom januára predpokladá investor rozšíriť v Thermal parku ubytovacie služby otvorením nového hotela a penziónu so 140 lôžkami. Skvalitnením služieb v bešeňovskom areáli sa vytvoria ďalšie možnosti pre rozvoj cestovného ruchu v regióne dolného Liptova. „V obci Bešeňová je asi 700 miest na ubytovanie v súkromí a penziónoch a hoteloch ďalších 280. Okrem toho v blízkych dedinách poskytujú uvedené služby aj ďalší podnikatelia,“ poznamenal marketingový manažér Thermal parku Martin Hromada. Dodal, že do Bešeňovej zavítalo v tomto roku do 500 000 návštev­níkov, čo je približne taký istý počet ako vlani. Z celkového počtu hostí bolo asi 20 % turistov zo Slovenska a zvyšok tvorili zahraniční návštevníci. Medzi nimi prevládali najmä Poliaci a Česi, dodal Hromada.

Thermal park využíva horúcu liečivú vodu, ktorá vyviera z hĺbky 1 987 metrov. Výdatnosť prameňa je 30 litrov/sekunda. Z nej asi tretinu používajú pre termálne bazény, rovnakú časť pre pestovanie paradajok, ktorých ročne sa urodí v tamojších skleníkoch asi 600 ton. Zvyšok geotermálnej vody je zatiaľ bez úžitku, avšak dobudovaním areálu tohto roku bude existujúci vrt využívaný na maximum. Vyvierajúca voda má teplotu 60,5 stupňa Celzia. Teplota vody v 6 bazénoch sa pohybuje od 26 do 40 stupňov Celzia.

debata chyba