Turistický areál v Gabčíkove potvrdený

Vláda dnes schválila 99-ročný prenájom území pri vodnom diele Gabčíkovo, stupni Čuňovo pre firmu, ktorá sa zaviazala vystavať v oblasti rozsiahly športovo-turistický areál za približne tri až šesť miliárd korún.

16.11.2005 13:59
debata

Jadrom areálu by malo byť „typické dunajské prístavné centrum“, a to na báze prístavu rekreačných motorových člnov. Dominantou prístavného mestečka je prístav pre 450 jácht, exkluzívny hotel so spoločenskými, kultúrnymi, rehabilitačnými a relaxačnými priestormi, na ktorý je napojený aquapark s celoročnou prevádzkou, s kapacitou 600 návštevníkov a letné kúpalisko s kapacitou 1000 návštevníkov.

Pri Gabčíkove by mali byť športové ihriská pre verejnosť a dostať by mali priestor aj vodáci – v pláne je vybudovať prístav, lodenice s možnosťou vodáckeho stanovania a táborenia, s kompletnou hygienickou vybavenosťou. Samostatnú časť bude tvoriť pikniková lúka.

Súčasťou areálu bude aj hipodróm s parkúrovým štadiónom, dostihovou dráhou, krytou jazdeckou halou, ďalej agrofarma-biofarma, cyklistické centrum a skanzen. Na svoje si prídu cyklisti, pre ktorých sa pripravuje terénna trasa.

Príprava výstavby by trvala do dvoch rokov od podpisu zmluvy. Vláda zaviazala ministra životného prostredia Lászlóa Miklósa uzavrieť potrebné zmluvy zo spoločnosťou.
 

debata chyba