Zalyžujte si v arabských emirátoch

Turisti, ktorí sa idú do Spojených arabských emirátov opaľovať, budú mať možnosť zalyžovať a zasnoubordovať si ako v Alpách. Obrovský krytý lyžiarsky komplex by sa mal otvoriť už v decembri.

10.11.2005 13:01
debata

 Francois de Montaudouin, predstaviteľ spoločnosti Ski Dubai, tvrdí, že lyžiarske stredisko v púštnom Dubaji nie je nič zvláštne, keď v dnešných časoch možno vidieť pralesy v Británii, piesočnaté pláže v Paríži, tigre v newyorskom Central Parku.

Lyžiarsky park sa rozprestiera na ploche 3000 metrov štvorcových. Vleky budú hostí vyvážať na päť svahov s rôznou výškou a strmosťou. Toto zariadenie s umelým snehom je súčasťou nedávno otvoreného nákupného centra, ktoré je považované za najväčšie na svete.  V zimnom parku môžete vyskúšať viaceré zimné športy. Okrem lyžovania, aj snovbording, pre ktorý tam budú priam vynikajúce podmieky. Veď areál bude na mnohých miestach pôsobiť ako U rampa. Lyžiarsky park umožní v SAE prežiť prekrásnu dovolenku. Pričom sklznicu svojich lyží alebo snovbordu, už nebudete musieť skúšať iba na piesočných dunách v púšti. Respektíve vodné lyže na morskej hladine, môžte doplniť aj lyžiarskym adrenalínom na snehu – v budúcom parku v púštnom Dubaji.

Ambiciózne mesto momentálne stavia aj najvyššiu vežu na svete, hotel pod hladinou mora, repliky Eiffelovej veže a pyramíd v Gíze v životnej veľkosti.

debata chyba