Francúzsko opäť láka turistov

Francúzsko plánuje vyčleniť milión eur (okolo 38 miliónov Sk) na opätovné prilákanie zahraničných turistov vyplašených zábermi horiacich áut a rozhnevaných mladých výtržníkov, ktoré sa objavovali v televíziách po celom svete počas nedávnych rozsiahlych nepokojov vo viacerých francúzskych regiónoch.

09.12.2005 12:55
debata

Ministerstvo turizmu dnes informovalo, že si zaplatí reklamy a inzeráty v zahraničnej tlači a na cestovateľských webstránkach. Na jednom zo spotov bude napríklad dvojica objímajúca sa v blízkosti Eiffelovej veže.

Kampaň sa bude zameriavať predovšetkým na potenciálnych návštevníkov z USA, Japonska, Číny, Austrálie a Ruska, ktorí sú podľa názoru Francúzov najcitlivejší na snímky z nepokojov z ulíc na predmestiach francúzskych miest.

Ministerstvo uviedlo, že niektorí turisti z Ruska a Japonska zrušili kvôli novembrovým nepokojom svoje pôvodne plánované dovolenky vo Francúzsku, Američania však zaujali skôr prístup typu „vyčkáme a uvidíme“.

Turizmus sa v minulom roku podieľal 6,5 percentami na francúzskom HDP a zahraniční návštevníci v krajine minuli 95,8 miliardy eur (okolo 3,6 bilióna Sk).
 Na americkom trhu by si chcelo ministerstvo prilákať turistov prostredníctvom internetových spotov na stránkach novín New York Times, Boston Globe, Chicago Tribune a San Francisco Chronicle.

debata chyba