Letná dovolenka pod stromček?

Neviete, ako prekvapiť svojich najbližších a už vás nebaví naháňanie sa po nákupných centrách? Skúste si kúpiť dovolenku.

12.12.2005 10:51
debata

Nie, nemusíte hneď baliť kufre, ale až v lete. Ak si totiž práve pred Vianocami zakúpite letnú dovolenku, môžete sa už teraz tešiť na príjemné chvíle a ešte aj ušetríte.

Práve pred Vianocami viaceré cestovné kancelárie a agentúry začínajú ponúkať zájazdy na letnú dovolenku. Prezentujú ju ako výhodný darček pod vianočný stromček, ktorý má byť príjemným prekvapením. Ponúkajú rôzne zľavy, ktoré v konečnom zúčtovaní môžu byť výhodnejšie ako v lete často využívané last minute. Podľa Tomáša Lazarova zo známej cestovnej kancelárie môžete práve v predvianočnom období získať napríklad až 15 percentnú zľavu na letecké zájazdy, respektíve pri 5 percentnej zľave letenku pre dieťa zdarma. Nehovoriac o tom, že v prípade včasného výberu sa môžete spoľahnúť na kvalitné, dopredu objednané služby. Vďaka tomu sa vyhnete neočakávanej zmene miesta, hotela alebo kvality ubytovania, ako sa to môže stať v prípade last minute – objednávky dovolenky na poslednú chvíľu. Čiže všetko máte spoľahlivo, včas a stabilne zabezpečené. Teda dovolenky na first moment – zakúpené ešte pred oficiálnou sezónou sa jednoznačne vyplatia pre obe strany.

Najlepšie je, ak si vyberiete destinácie, ktoré sa nachádzajú v dlhodobo bezpečných krajinách respektíve ostrovoch a svojimi službami sú známe ako spoľahlivé letovisko. Vyhnete sa tak tomu, aby čakanie na dovolenku znamenalo pre vás stres. Preto niekedy nie je na škodu ísť na miesto, ktoré máte spoľahlivo vyskúšané a viete, čo tam môžete očakávať z predchádzajúcich dovolenkových pobytov.

Európske krajiny severnej časti Stredomoria od Grécka cez Chorvátsko až po Španielsko tieto podmienky absolútne spĺňajú. V podobnom duchu môžete vnímať aj krásne slnečné pobrežie Čierneho mora v Bulharsku, kde sú čoraz lepšie podmienky na dovolenku.

Ponúkame vám niekoľko typov, ktoré sú pokladané, pokiaľ ide o bezpečnosť a kvalitné služby, za spoľahlivé letoviská. A keď si niektoré vyberiete aj niekoľko mesiacov vopred, môžete sa tešiť na letnú dovolenku už pri vianočnom stromčeku.

Grécko

Letoviská v tejto krajine patria medzi najspoľahlivejšie dovolenkové destinácie. Je tu stabilná politická situácia, štandard Európskej únie, krásna príroda a pláže. Z poveternostných klimatických podmienok sú najvýhodnejšie oblasti so stabilným počasím, ktoré sa dá dlhodobejšie predvídať. Preto odporúčame najmä južnejšie grécke ostrovy ako Rhodos, Krétu, Santorini a veľmi výhodný môže byť aj polostrov Peloponéz na pevnine. V týchto miestach je istota, že tu v priebehu mesiacov jún až september prežijete príjemnú dovolenku za dobrého počasia.

 

Baleárske ostrovy

Vynikajúce miesto na prežitie čo najbezpečnejšej dovolenky, kde sú dlhodobo kvalitné podmienky pre turistov. Ostrovy Ibiza, Formentera, Mallorka a Menorca, sú pokiaľ ide o bezpečnosť, ešte výhodnejšie ako španielska pevnina.

Talianske ostrovy Sardínia a Sicília

Ponúkajú podobne dlhodobo kvalitné podmienky na dovolenku. Na oboch ostrovoch je vhodná situácia na kvalitný dovolenkový pobyt, ako na spomínaných miestach v Grécku. Rovnako ako v Grécku, si aj na tieto miesta môžete pokojne zabezpečiť dovolenku s viac ako polročným predstihom.

Cyprus

Za dlhodobo výhodnú, aj keď trošku cenovo menej prístupnú dovolenkovú destináciu môžeme považovať aj Cyprus. Slnečný ostrov ponúka široký výber oddychových aj športových aktivít.

Egypt

Túžite po teple po celý rok? Vyberte sa do Egypta. Krajina starovekých faraónov ponúka krásne piesočné pláže, nádherné a skutočne teplé more s vynikajúci podmienkami na podmorské potápanie.

 
debata chyba