Rakúsko si slovenských lyžiarov hýčka

Rakúske železnice zavedú dodatočné zimné spoje pre milovníkov zimných športov z Bratislavy a okolia. Podľa dolnorakúskej sekcie železníc bude počas víkendov a sviatkov od 10. decembra jazdiť priamy vlak medzi Bratislavou a lyžiarskym strediskom Gutenstein. Bratislavčania tak budú mať možnosť dostať sa vlakom do dvoch lyžiarskych stredísk na dolnorakúskom okraji Álp.

06.12.2006 14:41
Lyžovanie Foto:
Rakúske lyžiarske strediská vychádzajú Slovákom v ústrety.
debata

Už teraz majú milovníci zimných športov z Bratislavy a juhozápadného Slovenska možnosť nasadnúť na niektorý z mnohých vlakov smerujúcich do známej lyžiarskej oblasti Semmering južne od Viedne.

Vlaky do Gutensteinu budú vyrážať zo železničnej stanice Bratislava-Petržalka a z bratislavskej hlavnej stanice už od skorého rána v maximálne hodinových intervaloch. Vlaky budú zostavené z jedálenského vozňa a ďalších šiestich vagónov.

Spočiatku môžu cestujúci na trati Bratislava – Gutenstein jazdiť zadarmo po predložení turistickej karty Niederösterreich-Card, ktorá okrem onoho umožňuje celoročný voľný prístup na väčšinu turistických atrakcií spolkovém krajiny Dolné Rakúsko.

Karta pre nových zákazníkov stojí 45 eur (zhruba 1600 Sk).

debata chyba