Aquacity otvorí nový termálny bazén

Pred blížiacou sa letnou turistickou sezónou pripravuje spoločnosť Aquapark Poprad, s.r.o. otvorenie ďalšieho termálneho bazéna v popradskom Aquacity. "Bude to celoročný relaxačný bazén s teplotou vody 34 stupňov Celzia, kde bude približne 350 trysiek na sedenie, čo značne posilní naše možnosti,“ uviedol riaditeľ Aquacity Poprad Michal Brejčák.

24.05.2007 15:51
Aquapark Foto: ,
Aquapark.
debata

Súčasťou termálneho bazéna bude aj ochladzovací bazén. Celodenná kapacita popradského Aquacity sa zvýši na 6000 návštevníkov, okamžitá kapacita Aquacity dosiahne 3000 návštevníkov. Otvorením relaxačného bazéna s otváracou stenou 30. júna sa ukončí prvá etapa výstavby Aquacity v Poprade. Podľa majoritného vlastníka spoločnosti Aquapark Poprad Jana Telenského, prvá etapa výstavby Aquacity sa skončí o jeden rok skôr, ako bolo pôvodne naplánované.

3. júla budú tri roky od otvorenia Aquacity v Poprade. Každoročne zaznamenáva termálne kúpalisko 30– až 40-percentný nárast návštevnosti. V roku 2006 predalo Aquacity 750 000 vstupeniek do vodného parku. "Tento rok je podobný. Prvé mesiace tohto roka nasvedčujú, že to bude o nejakých 20 až 30 percent viac,“ uviedol M. Brejčák. Od oficiálneho otvorenia 3. júla 2004 navštívilo popradské Aquacity vyše 1,663 mil. návštevníkov. Rozširovanie aktivít Aquacity prispieva aj k nárastu zamestnanosti v meste Poprad. Ku koncu roka 2004 zamestnávala firma 82 zamestnancov. Dnes pracuje v Aquacity 173 ľudí.

V tomto roku plánuje spoločnosť investovať ďalšie prostriedky do skvalitnenia a rozšírenia služieb. Pri bazéne Blue Diamond by mali pribudnúť parné sauny. Tento rok by sa mala ukončiť projektová dokumentácia na výstavbu energocentra v hodnote 300 mil. Sk, ktorá bude slúžiť nielen pre potreby súčasného Aquacity, ale aj pre druhú etapu výstavby celého strediska. Pri výstavbe druhej etapy plánuje spoločnosť využiť aj druhý geotermálny vrt vo Veľkom Slavkove s kapacitou 40 l/s s teplotou vody 60 stupňov Celzia. V lete sa začne aj s rozšírením Vitálneho sveta a Beauty Garden v hodnote 280 mil. Sk.

Už na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva chce J. Telenský požiadať poslancov o predĺženie nájmu na futbalový štadión alebo jeho predaj. "Futbalový štadión si vyžaduje minimálnu investíciu 250 mil. korún,“ povedal J. Telensky. V súčasnosti má Aquapark Poprad, s.r.o. v prenájme popradský futbalový štadión na 20 rokov. Telensky plánuje zrekonštruovať hlavnú tribúnu, vybudovať vyhrievaný trávnik a vedľajšiu tréningovú plochu s umelým trávnikom.

Mesto Poprad Vlastní 15-percentný podiel v spoločnosti Aquapark Poprad, s.r.o. Pri založení spoločnosti v roku 2002 vložilo mesto do spoločnosti areál krytej plavárne a geotermálny vrt. Hodnota majetku bola v tom čase 271,132 mil. Sk. Hodnota majetku spoločnosti k 15. máju 2007 dosiahla podľa Telenského 2,54 mld. korún.

debata chyba