Košický kraj je ušitý z nenápadných zákutí

Je pravda, že Košice svojmu kraju jednoznačne dominujú, neznamená to však, že by sa za hranicami mesta končilo všetko zaujímavé. Dokazujú to aj fotografie čitateľov, ktoré zachytávajú mnohé ďalšie krásne miesta, pre ktoré sa zaručene oplatí na východ vycestovať. Podľa snímok, ktoré fotografi z Košického kraja zasielali, sa dá usúdiť, že za najkrajšie považujú známe stavby.

26.07.2009 16:48
Lúky za Košicami Foto:
Lúky za Košicami.
debata
Hľadáme najkrajšie miesta Slovenska.
Hľadáme najkrajšie miesta Slovenska Hľadáme najkrajšie miesta Slovenska.

Najviac fotografií zachytávalo košický Dóm svätej Alžbety. V tesnom závese sa však držal hrad Krásna Hôrka či kaštieľ Betliar. Kým košickej katedrále k fotogenickosti pomáhalo pekné historické centrum metropoly východu, ďalším dvom stavbám na kráse pridávala nádherná okolitá príroda. Pekné fotky prišli aj zo Spiša, Kostol Nanebovzatia Panny Márie s najvyššou vežou na Slovensku bol tiež častým objektom.

Vo výbere sa však objavilo aj množstvo nenápadných fotiek, ktoré nezobrazujú nijaké slávne miesto, napriek tomu vyrážajú dych. Všetky tie lúky, lesy, údolia bez známeho mena sú najlepšou pozvánkou pre turistov, ktorí vedia oceniť krásy prírody. Pozoruhodné fotografie prišli zo všetkých kútov Košického kraja – Dargova, Gemera, Zemplína…

Fotografi z naposledy menovaného regiónu sa však trochu macošsky zachovali k svojmu vodnému pokladu. Zo Zemplínskej šíravy, prezývanej aj východoslovenské more, prišlo nemnoho fotografií. Škoda, veď okolo jazera to žije. A nielen počas práve prebiehajúceho hudobného festivalu.

debata chyba