Trnavský kraj? Samá voda. A veselosť

Okúpať sa v Trnavskom kraji, to nie je vôbec jednoduchá úloha. Na výber je totiž toľko možností, že sa z toho nerozhodnému môže až zatočiť hlava. Miestne kúpaliská a akvaparky však budú vyhovovať viac tým, ktorí sa chcú skôr osviežiť ako schladiť. Voda v termálnych bazénoch je väčšinou teplá.

04.08.2009 15:02
Piešťany, kúpele Foto: ,
Piešťany, kúpele
debata

Thermalpark Veľký Meder, otvorený 365 dní v roku, láka zase na 9 bazénov s vodou s teplotami od 26 do 38 stupňov Celzia. Prameň má vraj blahodarné účinky na pohybové ústrojenstvo, chrbticu či svalstvo. Celodenný vstup stojí 6,3 eura.

Vodný svet Galandia v Galante, ktorý začali stavať len pred štyrmi rokmi, ponúka už dnes sedem bazénov. Otvorený je od desiatej ráno do desiatej večer. Celodenný vstup sa dá zakúpiť už za necelých 10 eur.

Pri ramene Malého Dunaja sa nachádza termálne kúpalisko Topoľníky. Návštevníci sa môžu okúpať v troch bazénoch. Termálna minerálna voda priaznivo pôsobí na choroby pohybového ústrojenstva. Vstupné je 2,7 eura.

Hľadáme najkrajšie miesta Slovenska.
Hľadáme najkrajšie miesta Slovenska Hľadáme najkrajšie miesta Slovenska.

Päť bazénov je k dispozícii na termálnom kúpalisku Vincov les. Nachádza sa pri štátnej ceste Galanta – Sládkovičovo, asi 55 kilometrov od Bratislavy. Celodenný vstup tu stojí 4,3 eura.

Vlastný termalpark má aj Dunajská Streda. Stredisko patrí medzi najobľúbenejšie a najnavštevovanejšie strediská Žitného ostrova. Ponúka šesť bazénov i 120 metrov dlhý vodný tobogan. Súčasťou areálu je park i prírodné jazero, vstupné je od 5,3 eura.

Na vodu lákajú aj Piešťany, hoci v trochu inom šate. Miestne kúpele sú vychýrené nielen na Slovensku, ale aj ďaleko za hranicami. Liečebné kúpele však nájdeme aj na Záhorí. Smrdáky patria medzi najúčinnejšie slovenské kúpele na liečbu kožných chorôb.

Záhorie však ponúka aj mnohé ďalšie lákadlá. Kto chce viac spoznať osobitosť Záhorákov, určite musí navštíviť Skalicu. Ochutná tu skalický trdelník, ktorý má ochrannú značku Európskej komisie, nazrieť môže aj do Záhorského múzea. Oplatí sa sem prísť v máji, keď sa koná akcia Trdlofest.

Môžeme sa vybrať do Vrbového, rodiska dobrodruha a kráľa Madagaskaru Mórica Beňovského. Sídli tu aj recesistická multiorganizácia Kriak, ktorá organizuje rôzne veselé podujatia ako Lov na krokodíla či odhalenie pamätnej tabule stred sveta a vesmíru.

debata chyba