V päťhviezdičkovom hoteli iba za 19 dolárov na noc?

Vplyv finančnej krízy má rôzne podoby. Aj možnosť bývať v luxusnom hoteli takmer zadarmo. Samozrejme, ide o marketingový ťah, ktorý sa podľa Johna Gatesa, šéfa Rancho Bernardo Inn ležiaceho neďaleko kalifornského mesta San Diego, určite vyplatí.

11.08.2009 16:05
Rancho Bernardo Inn
5-hviezdičkový hotel v Kalifornii je takmer zadarmo.
debata

„Podstata ponuky spočíva v tom, že v izbe s pôvodnou cenou 219 dolárov za noc môžete pri svojej skromnosti skončiť na neuveriteľných 19 dolároch,“ povedal Gates v rozhovore pre denník San Diego Union – Tribune. „Záchranný balíček“, ako nazval akciu, ktorá platí do konca augusta, teda dáva možnosť v päťhviezdičkovom hoteli prežiť príjemné chvíle aj menej solventným záujemcom, ale… bez postele.

Matematika pri získaní obrovskej zľavy je jednoduchá. Dvojmiestna izba v triede de luxe vrátane raňajok, ktorá teraz v sezóne vyjde záujemcu na spomínaných 219 dolárov, sa zmení pri jeho skromnosti na požadovanú cenu 19 dolárov takto: zrieknutie sa raňajok –20 dolárov, minibaru ďalších –20, rovnako stojí aj oželenie klimatizácie. Potiaľ by to nebolo bolestivé, ale potom sa to len začne. Ďalšie priblíženie k vysnívanej „super“ zľave totiž už ide na úkor vankúšov či posteľnej plachty. Za každú „skromnosť“ –20 dolárov. Zaobídete sa bez elektriny? Prosím, opäť zľava –20. O dvadsiatku zaplatíte menej, ak sa zrieknete používania hygienických doplnkov v kúpeľni. A nakoniec príde vyvrcholenie: pracovníci hotela vynášajú z izby posteľ výmenou za malý stan – samozrejme, opäť vám účtujú o 20 dolárov na noc menej.

Podľa Gatesa v čase globálne finančnej krízy je taký krok manažmentu hotela rozumný. „Záchranný balíček“ priláka mnohých klientov, ktorí sa o rok, dva, keď sa kríza pominie, veľmi radi k nám vrátia," dodáva.

A tak za ušetrené výdavky len za jednu noc si môžete v hoteli s dvoma reštauráciami, bazénmi, osemnásťjamkovým golfovým ihriskom a kúpeľmi objednať štyri kompletné raňajky alebo takmer päť najdrahších obedov z bohatej ponuky miestnych kuchárov. A to za spánok v stane, len kúsok od tých, čo na to majú aj počas krízy.

debata chyba