Slovenský raj: Návštevnosť klesla o 20 percent, neprišli Poliaci

Návštevnosť Slovenského raja klesla v letnej sezóne približne o 20 % v porovnaní s minulým rokom. "V týchto dňoch sa začína návštevnosť vyrovnávať minulému roku, keďže august je vždy najsilnejším mesiacom v roku," uviedol pre médiá starosta Hrabušíc a predseda Mikroregiónu Slovenský raj – sever Štefan Labuda.

19.08.2009 14:28
Slovenský raj Foto:
Tomášovský výhľad
debata

Tohto roku prišlo do Slovenského raja výrazne menej poľských návštevníkov. Na druhej strane prišlo viac turistov z Českej republiky a z krajín eurozóny. Podľa Š. Labudu z Poľska neprišli najmä tí turisti, ktorí v minulosti využívali najlacnejšie služby a ubytovanie. Tí, ktorí prišli, si viac potrpia na kvalitu ubytovania. Vo všeobecnosti však turisti viac šetria ako po minulé roky.

Tohtoročná letná sezóna v Slovenskom raji je poznamenaná aj skrátením priemernej dĺžky pobytu. Kým ešte vlani tu zostávali turisti aj jeden týždeň, tohto roku je priemerná dĺžka pobytu návštevníkov v Slovenskom raji len dva dni. Najnavštevovanejšie lokality v Slovenskom raji sú Dobšinská ľadová jaskyňa a Podlesok, ktorý je východiskom do roklín národného parku. Najnavštevovanejšou roklinou Slovenského raja je podľa Labudu Suchá Belá, do ktorej sa nastupuje práve z Podleska. Do konca júla prešlo touto roklinou približne 60 000 turistov.

debata chyba