Krásky na svetových plážach

Je leto a jedným z jeho lákadiel sú pláže s krásnymi ženami v bikinách. Sledujeme príťažlivé nežné tvary, častokrát hore bez. Aj samotné ženy túžia po letoviskách, kde sa uvoľnene môžu oddať slnku.

30.06.2005 08:08 , aktualizované: 07.07.2005 08:51
debata

V tomto ohľade si treba uvedomiť, že každá svetová pláž má svoje špecifiká, ktoré súvisia s klímou a mentalitou miestneho obyvateľstva.

Náš príspevok dopĺňa fotogaléria pomenovaná Bikini – Krásky na plážach. Ide o obrazové putovanie po svetových plážach s príťažlivými  ženami. Galériu sme prvýkrát sprístupnili v pondelok 21. júna Odteraz ju každý štvrtok počas tohtoročného leta budeme dopĺňať. Preto sme radi ak na ňu zavítate a prispejete do diskusie k tomuto príspevku.

Fotogaléria – BIKINI

V mysliach nás všetkých,  pokiaľ ide o najkrajšie ženské tvary, hrá prím Brazília a najmä jej pláže v priestore Ria de Janeira na čele so slávnou Copa Cabanou. Hovorí sa, že na brazílskych plážach sú ženy najkrajšie. Etnicky najpestrejšie, lebo tu nájdete krásne belošky, indiánky, mulatky a černošky. Zároveň sú sexuálne najvyzývavejšie, častokrát oblečené vo veľmi sporých tangách. Niečo podobné je i v iných juhoamerických štátom, ako napríklad v Argentíne (Atlantik), Chile (Pacifik), ale  šmrnc Brazílie nedosahujú. Možno až na Kolumbiu a Venezuelu. Najmä vo Venezuele  máte problém, či ide o skutočnú ženu z mäsa a kostí, alebo produkt   plastických chirurgov, ktorý má byť úspešný v rôznych súťažiach krásy po celom svete. Vo Venezuele skrátka formujú dievčatá  pre súťaže miss aj pomocou výraznejších lekárskych zásahov, lebo úspech v nich vnímajú ako vhodnú možnosť zabezpečiť si budúce živobytie.
 
Z južnej časti amerického kontinentu sa presúvame do jeho strednej časti. Tu nachádzame nespútaný Karibik a tichomorské pobrežie Mexika a Kostariky. Ženy multietnického pôvodu sú tu až príliš odvážne, čo prezentujú aj prostredníctvom svojich dráždivých, pestrofarebných  plaviek. Prím hrá Jamajka a Kuba v Karibiku, ale najmä roztopašné Acapulco na pobeží Pacifiku. Zároveň sa práve v Mexiku stretnete s prílišným náboženským konzervativizmom, ktorý sa snaží zabrániť potenciálnym hriechom. Keď sme v Karibiku, tak prichádzame  na Floridu a západnú stranu Spojených štátov – do Kalifornie. V USA majú ženy snahu odhaliť všetko, len nie vždy hamburgerové vankúšiky pôsobia vkusne. Priam extravagantné je to v Kalifornii, veď je všeobecne známe, že sa tu zhromažďujú krásky nielen z Ameriky, ale z celého sveta. Otázne je, že či vidíte pravú krásu alebo kilá silikónu.

Z Kalifornie je len na skok na Havajské ostrovy. Tu môžete najmä na pláži Vaikiki obdivovať krásky afroamerického, europoidného, ázijského, ale i pôvodného – polynézskeho pôvodu. Preto, keď sme v Tichomorií, nemôžeme vynechať Polynéziu a jej nepísané centrum turizmu – Tahiti. Práve odtiaľto má svoj názov zvodné plážové oblečenie  nazvané bikini. Preto ženy krásneho exotického výzoru, ktoré v zvodných pohyboch v dlhej sukni alebo bikinách, sú neodmysliteľnou súčasťou zmyselnosti Polynézie. Veď aj slovo Bikini pochádza z prekrásneho Pacifiku. Atol Bikini v Marshallových ostrovoch v Mikronésii  bol kedysi raj na zemi, ale jadrové pokusy (1946–1958) USA  z neho urobili nehostinné prostredie, ktorého následkami trpí z neho vysťahované  obyvateľstvo doteraz. V Tichom oceáne nezabudnime na Austráliu. Tu sa ženy svoju nadváhu snažia riešiť prílišnou športovou aktivitou zameranou na vodné športy. Niekedy to ale s tréningom prežnú a pôsobia príliš testosterónovým dojmom.

Z Pacifiku sa presúvame na pláže Indického oceánu. Absolútne uvoľnené krásne telá žien môžete vidieť v Thajsku. Príjemný pocit vám kazí iba povesť agresívneho sexturizmu hraničiaceho s úchylkami, ktorý sa v tejto ázijskej krajine nedá prehliadnuť. Potom je tu ešte ďalší problém, nie všetky Nemky a Švédky pôsobia zvodne hore bez a v tango-nohavičkách po príliš mastnej  bravčovine. Krásky nielen pricestované z Európy, ale aj miestne orientálne nádherné ženy môžete zhliadnuť na Srí Lanke,  v Indii, Sheycheloch, Maledyvách, Zanzibare alebo na pobreží Južnej Afriky.

 Samozrejme, že počas našej cesty po svetových plážach za kráskami v bikinách nemôžeme obísť Európu. Určite prím hrá Ibiza. Uvoľnená morálka, ktorú sem priniesli hippisáci, je cítiť na každom kroku. V súčasnosti je samozrejmé, že hore bez sa vníma ako normálny fakt, ale na Ibize to už ide do extrémov. Hore bez vidíte ženy, ktorým to nepridáva na kráse, ale skôr  naopak. Výhodnejšie by bolo, keby sa viac zahalili ako odhalili. Samozrejme, že na Ibize je aj množstvo krások, ktorých zvodné tvary nenechajú nikoho bez povšimnutia. Najelegantnejšie pôsobia ženy v bikinách v St. Tropez, ale i v iných častiach Francúzskej riviéry a Monaca. Talianky na plážach svojej krajiny za uvolnenosťou z iných pláží vôbec nezaostávajú a práve ostrov Capri v Tyrhenskom mori hrá v tomto ohľade prím. Z Talianska prichádzame do Chorvátska, kde miestni muži priťahujú skôr ženy z celej Európy. Opačný trend tu nie je veľmi rozšírený, aj keď Chorvátky určite nie sú škaredé.

 Krása žien s odhalenými prsiami bola známa už v 2. tisícročí pred n. l. na Kréte. Dokazujú to krásne fresky z Knossu. Krása Kréty a krása žien ide v ruka v ruke. Preto je šťastie, že po obdobiach určitého konzervativizmu, začína byť znova tomu tak i v súčasnosti. Uvoľnenosť v niekedy príliš patriarchálnom Grécku je cítiť všade – najmä na ostrovoch Korfu, Rhode alebo Samose a Lesbose.  Iba trošku horšie je to na pevnine. V duchu antickej uvoľnenosti propagácie ženských tvarov môžeme hovoriť na ostrove lásky, kde sa zrodila krásna Afrodita (grécka bohyňa lásky) na Cypre.

Pokiaľ ide o krajiny s moslimskou tradíciou, tak najmä v Turecku a iba čiastočne v Egypte môžeme vnímať určité uvoľnenie. Aj keď predovšetkým v Egypte na plážach Červeného mora v Indickom oceáne (Hurghada a Sinajský polostrov) vidíte veľké kontrasty. Provokujúce Rusky (treba uznať, že mnohé sú aj veľmi pekné), ktoré by po pláži najradšej chodili nahé a moslimky zahalené od hlavy po päty v zvláštnych kúpacích odevoch sa spoločne zabávajú v mori plnom koralov. Inak Sinaj sa stal centrom až príliš uvoľnenej zábavy pre turistov z Ruska, Izraela a čiastočne z Česka, Slovenska a Talianska. Podľa nášho názoru pokiaľ ide o odhaľovanie zvodných tvarov, by to nemalo hraničiť s provokáciu a neohľaduplnosťou voči miestnym tradíciám a zvykom. Napriek tomu, že si poviete, že v Sharme el Sheiku alebo Dahabe si môžete dovoliť všetko – uvedomte si, že ste v kraji moslimských Beduínov.

debata chyba