Ľudia fotili slnečné výlety od Topoľčian až po Komárno

Slnečné lúče sú v Nitrianskom kraji zrejme častým hosťom. Nachádzali sa totiž takmer na všetkých obrázkoch, ktoré do Pravdy zaslali amatérski fotografi z tohto regiónu. Slnko na fotkách svietilo najmä na starobylé budovy, ale aj na rozľahlé lúky či vodné plochy a kúpaliská. Najviac fotografií sa zameriavalo na Pribinovo mesto.

23.08.2009 18:53
LULU.FLOG Foto:
Nitriansky hrad.
debata

Vybrané fotografie sú od našich čitateľov, ktorí sa zúčastnili fotosúťaže na Pravda.sk o najkrajšie zákutia Slovenska.

Veľká letná súťaž: Najkrajšie zákutia Slovenska Na rozdiel od ostatných krajských metropol v prípade Nitry sa fotografi nezamerali ani tak na uličky a námestia historického centra. Na obrázkoch sa objavovala skôr Kalvária či vrch Zobor pyšne tróniaci nad mestom. Vďačným objektom však bol aj Nitriansky hrad, symbol, ktorý vidieť aj ďaleko za hranicami vari najstaršieho slovenského mesta.

Zobor. Foto: MICHAEL.BENC.FLOG
Zobor. Zobor.

MICHAEL.BENC.FLOG Fotografi však nahliadli aj do iných častí kraja. Veľa z nich si všimlo turisticky atraktívne Nádvorie Európy v Komárne, ktoré spája rôzne európske architektonické štýly. Na juhu župy sa nachádza aj ďalší fotograficky atraktívny motív – Most Márie Valérie v Štúrove. Dlhý je pol kilometra a je z neho pekný výhľad na maďarský Ostrihom.

Námestie gen. Klapku v Komárne. Foto: PAULIE.FLOG
Námestie gen. Klapku v Komárne. Námestie gen. Klapku v Komárne.

PAULIE.FLOG Ani príroda však nehrala na fotkách z južného regiónu druhé husle. Na fotkách niekedy pekne dopĺňala cirkevné stavby, ako napríklad v prípade románskeho Kostola sv. Michala v Dražovciach. Inokedy si vystačila aj celkom sama, povedzme pri obrázkoch lúk či nekonečných polí so slnečnicami či kvitnúcim makom.

Kostolík ešte z čias starých Slovanov na kopci... Foto: TONY.FLOG
Kostolík ešte z čias starých Slovanov na kopci nad obcou Dražovce. Kostolík ešte z čias starých Slovanov na kopci nad obcou Dražovce.

MASYELKO.FLOG

Smolenický zámok. Foto: LUBOSKO.FLOG
LUBOSKO.FLOG Smolenický zámok.

LUBOSKO.FLOG

Komjatický rybník. Foto: FOTOOBJEKTIV.FLOG
Komjatický rybník. Komjatický rybník.

FOTOOBJEKTIV.FLOG

Trojkrížie a kostolík na Kalvárii v Nitre. Foto: TONY.FLOG
Trojkrížie a kostolík na Kalvárii v Nitre. Trojkrížie a kostolík na Kalvárii v Nitre.

TONY.FLOG

debata chyba