Vo Viedni beží najväčšia výstava dinosaurov na svete

Dinosauri si podmanili Viedeň. A to vo viedenskej Rinderhalle St. Marx, kam zavítali z južnej Ameriky a Európy, kde medzi návštevníkmi zaznamenali veľký úspech.

12.09.2009 18:00 , aktualizované: 14.09.2009 09:05
Dinosauri zavítali do Viedne. Foto:
Dinosauri zavítali do Viedne.
debata

Dvestopäťdesiat rokov muselo prejsť, aby sa znovu prebudili prazvieratá, ktoré ovládli planétu na dlhých 200 miliónov rokov. Návštevníci múzea a „milovníci dinosaurov“ môžu tento dlhý vek chronologicky navštíviť absolvovaním celej výstavy. V momente, keď vstúpite do miestnosti, hlásič pohybu vdýchne robotickým dinosaurom život a prebudí ich zo spánku.

dinosaurus Foto: Archív
dinosaurus dinosaurus

V múzeu môžte spoznať asi päťdesiat dinosaurov, od najmänšieho sedemdesiatcen­timetrového mäsožravca po 25-metrového šesťtonového bylinožravca Brachiosaura. Vďaka najmodernejšej technike návštevníci môžu sledovať verné pohyby a správanie sa dinosaurov na ploche viac ako 5-tisíc metrov štvorcových. Organizátori výstavy myslia aj na tých najmenších návštevníkov, aby sa múzeum pre nich nestalo synonymom nudy. Deti si budú môcť na dvoch motorizovaných dinosauroch dokonca zajazdiť.

Micorraptor, Stegosaurus, Tyranosaurus Rex – tých všetkých môžu návštevníci nájsť v halách Rinderhallen St. Marx (Karl Farkas Gasse) do sviatku Všetkých svätých, teda do 2. novembra, každý deň od 10.00 do 18.00 h. Vstupné je 15 eur pre dospelého a deti od 4 do 14 rokov zaplatia 10 eur. Organizátori rátajú, že táto nevšedná a atraktívna výstava priláka priláka stotisíc návštevníkov.

Ak však tento rok výstavu nestihnete, dostanete druhú šancu a to v marci budúceho roka (24. až 28. marec 2010). Vtedy prídu dinosauri do Viedne opäť, tentokrát vo forme veľkolepej šou do viedenskej Stadthalle. Toto predstavenie bude stáť organizátorv je­denásť milónov eur a ponesie sa pod názvom „Dinosaurus: v ríši gigantov“. Návštevníci uvidia bežiacich dinosaurov, budú ich môcť počuť a budú pri tom, keď budú tieto prazvieratá bojovať o život.

debata chyba