Na Floride otvoria zábavný park Harryho Pottera

Fanúšikovia Harryho Pottera sa už čoskoro budú môcť prejsť na hippogrifovi a osviežiť sa legendárnym maslovým ležiakom. A nebudú k tomu potrebné žiadne čary. Na jar totiž na Floride otvoria nový zábavný park Kúzelný svet Harryho Pottera inšpirovaný príbehmi tohto najslávnejšieho čarodejníckeho učňa na svete.

16.09.2009 08:49
Harry Potter a Polovičný princ Foto:
Harry Potter a Polovičný princ
debata

Návštevníci budú môcť popíjať nealkoholický maslový ležiak a tekvicový džús v hostinci U prasacej hlavy, zájsť si na nákupy a vyberať si z veľkého množstva replík predmetov používaných v škole čarov a kúziel.

Medzi ďalšie lákadlá osemhektárového Kúzelného sveta Harryho Pottera bude iste patriť Dračia výzva, teda dvojrýchlostná horská dráha, alebo Let na hippgrifovi, sánkach v podobe okrídleného koňa, ktorý záujemcov povozí po celých Bradaviciach.

Organizátori chcú využiť najmodernejšiu techniku, aby svet Harryho, hermiony, rona a ich priateľov i nepriateľov, priviedli k životu v čo najvierohodnejšej podobe.

Harry Potter sa prvýkrát objavil na stránkach knižnej ságy britskej spisovateľky Joanne K. Rowlingovej, ktorá napísala sedem pokračovaní. Knihy sa čoskoro stali bestsellerom a na celom svete sa ich predalo už viac ako 400 miliónov výtlačkov. Podľa knižnej predlohy bolo natočených aj šesť úspešných filmov, ktoré dohromady priniesli kasový zisk 5,3 miliardy dolárov.

„Mysleli sme si, že park inšpirovaným Harrym Potterom je dobrý nápad. Ale až pri jeho vytváraní sme si uvedomili, ako veľmi sú jeho príbehy obľúbené po celom svete,“ konštatoval Mark Woodbury, prezident kreatívnej skupiny zo zábavného centra Universal Orlando Resort.

debata chyba