Bikini z Ria už neuvidíte

Mladé dievčatá v bikinách užívajúce si slnko a vodu na plážach brazílskeho Ria de Janeiro zrejme čoskoro zmiznú z pohľadníc. Vedenie mesta chce týmto spôsobom bojovať proti tomu, aby bolo Rio cieľom vyznávačov sexturistiky.

27.10.2005 09:31
debata

Mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo v utorok večer zákaz predaja pohľadníc so sporo odetými dievčatami a guvernérka štátu Rio de Janeiro Rosinha Mateusová má teraz 30 dní na to, aby zákaz schválila. „Tieto pohľadnice priťahujú do nášho mesta nesprávny druh turistov a rozširujú poľutovaniahodnú sexuálnu turistiku,“ povedala iniciátorka zákazu, poslankyňa Alice Tamborindeguyová.

Poslankyňa vyslovila nádej, že guvernérka tento návrh podporí, pretože v opačnom prípade by to znamenalo zlú službu pre štát a prejav nerešpektovani­a žien.

Pohľadnice s polonahými ženami zvodne sa vlniacimi na slávnych plážach Ipanema či Copacabana sú obľúbeným artiklom vo všetkých obchodíkoch so suvenírmi v meste. Obrázok usmievajúcej sa krásky z Ria spopularizoval aj videoklip k piesni Girl from Ipanema.

Fotogaléria – BIKINI

  
debata chyba