Zjazdovka Furkota je novinkou zimnej sezóny v Tatrách

Nová šesťmiestna sedačková lanovka bude najväčšou novinkou tohtoročnej zimnej sezóny na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách. Lanovka bude slúžiť hlavne pre lyžiarov na novej zjazdovke Furkota, ktorá je v prevádzke od minuloročnej lyžiarskej sezóny. Ďalšou novinkou je technické zasnežovanie na zjazdovke Furkota.

12.10.2009 14:33 , aktualizované: 13.10.2009 14:30
vlek, Jahodná Foto:
Jahodná ponúka sedem vlekov s troma zjazdovkami.
debata

Vďaka tomu budú všetky zjazdovky na Štrbskom Plese s technickým zasnežovaním, informoval na dnešnej tlačovej besede na Štrbskom Plese vedúci strediska Peter Tomko. Rekonštrukciou prešlo aj existujúce zasnežovanie, takže celý systém zasnežovania bude automatizovaný. Investície do lyžiarskeho strediska na Štrbskom Plese dosiahnu v tomto roku 6,6 milióna eur.

Obec Štrba v spolupráci s podnikateľmi na Štrbskom Plese otvorí 1. novembra nové informačné centrum v lyžiarskom areáli pod skokanskými mostíkmi. Počas zimnej sezóny bude otvorené denne. Už túto zimu budú môcť návštevníci Štrbského Plesa stretnúť "medveďa“, ktorý je staronovou atrakciou tohto strediska. Návštevníci sa budú môcť s medveďom odfotografovať. Tohto roku by mali opäť fungovať aj skokanské mostíky. Ešte tohto roka sa v polovici decembra uskutočnia FIS preteky o Tatranský pohár.

Prevádzkovateľ strediska Park Snow Štrbské Pleso sľubuje tohto roku lacnejšiu lyžovačku. Cena všetkých druhov skipasov sa znížila v priemere o 15 %, informoval P. Tomko. Ďalšie zľavy získajú návštevníci pri zakúpení zvýhodnených balíkov služieb. Novinkami sú osobitné ceny pre mládež od 13 do 18 rokov, držiteľov mládežníckych kariet a pre seniorov.

debata chyba