Tatry lákajú lyžiarov novinkami

Tohtoročná zimná turistická sezóna vo Vysokých Tatrách preverí pripravenosť tatranských podnikateľov reagovať na aktuálnu situáciu na trhu cestovného ruchu.

12.11.2009 16:30
lanovka, Vysoké Tatry, Solisko Foto:
Ilustračné foto.
debata

"Zima bude barometrom toho, či sa tatranskí podnikatelia dokážu prispôsobiť zmeneným, oveľa ťažším podmienkam v čase pretrvávajúcej hospodárskej krízy,“ povedal po stretnutí tatranských podnikateľov pred zimnou sezónou riaditeľ Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Peter Chudý. Dopad hospodárskej krízy je podľa neho v odvetví cestovného ruchu oveľa dlhší, ako v iných odvetviach.

Vysoké Tatry chcú počas zimy ponúknuť viacero noviniek. Tými najvýznamnejšími sú nová zasnežovaná zjazdovka Furkota s novou sedačkovou lanovkou na Štrbskom Plese, ako aj rozšírená a upravená zjazdovka z Lomnického sedla až do Tatranskej Lomnice. Vylepšiť by sa mala ponuka kultúrno-spoločenských podujatí po lyžovačke. Lepšie by mali byť vyznačené aj lyžiarske trate, čo má prispieť k zvýšeniu bezpečnosti. Na Štrbskom Plese budú mať osobitný areál snoubordisti, ktorí by už nemali prísť do kontaktu s lyžiarmi. Na to sa v minulosti sťažovali viacerí návštevníci.

Rozhodujúcim faktorom, ktorý môže ovplyvniť úspešnosť sezóny, je aj výška cien za jednotlivé služby. Ceny produktov môžu byť až o tretinu nižšie, ak návštevník využije možnosť zakúpenia ubytovania, stravy a lyžiarskeho lístka v jednom balíku. Tento rok bude opäť k dispozícii spoločný skipas platný nielen v Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese, ale aj v Jasnej v Nízkych Tatrách. Zatiaľ nie je rozhodnuté o bezplatnom parkovaní na mestských parkoviskách v lyžiarskych strediskách. Definitívne rozhodnutie by malo padnúť najneskôr na budúci týždeň.

debata chyba