Na Slovensku otvorili už viac ako 100 stredísk

Lyžiarske podmienky v našich strediskách sú naďalej prevažne veľmi dobré, otvorených je už viac ako 100 zimných areálov. Sneh je prachový až zmrznutý. Vrstva prírodného snehu dosahuje 15 až 25 centimetrov, zvyšok snehovej vrstvy na lyžiarskych svahoch tvorí technický sneh.

01.01.2011 15:12
cestovanie, lyžovačka, lyže, svah, Makov
Stredisko Ski Makov je vzdialené asi tri kilometre od centra dediny.
debata

Najvyššiu snehovú vrstvu hlási stále Štrbské Pleso, kde dosahuje rovný meter, 60 až 70 centimetrov snehu je napríklad na Janovkách v Zuberci, na Roháčoch, v stredoslovenských strediskách Králiky, Tále, Skalka pri Kremnici aj Salamandra resort. Pol metra snehu má Turecká – Krížna, kde sa lyžuje v spodnej časti, ďalej Krahule, Brezovica na Orave, Skipark Vyšné Ružbachy alebo Liptovská Teplička.

Lyžiarske podmienky v našich strediskách sú naďalej prevažne veľmi dobré, otvorených je už viac ako 100 zimných areálov. V sobotu sa v niektorých strediskách začína prevádzka o 1 až 2 hodiny neskôr. Čakacie doby na vleky sú počas prázdnin dlhšie – niekde 10 až 15 minút. Večerné lyžovanie ponúkajú napríklad v Jasenskej doline, na Donovaloch, Chopku, v Pavčinej Lehote alebo na Drienici.

Aktuálnu situáciu v lyžiarskych strediskách sledujte TU

debata chyba