Najhoršie sa obliekajú britskí turisti

Britskí turisti sú považovaní za najhoršie oblečených cestovateľov v Európe, hneď za nimi sa umiestnili nemeckí turisti. Vyplýva to z prieskumu cestovateľských internetových stránok TripAdvisor, z ktorého cituje agentúra AFP. Za najelegantnejších turistov považujú respondenti Talianov, Francúzov a Španielov.

14.02.2011 10:34
turisti, Bratislava, cestovný ruch
turisti, Bratislava, cestovný ruch
debata

Britskí turisti sú známi rôznymi štylistickými faux-pas, ako je nosenie ponožiek v sandáloch, bežné aj pre mnoho Čechov. Tretina britských turistov pritom tvrdí, že sa na dovolenke snaží obliekať čo najlepšie.

Ankety sa tento rok v máji zúčastnilo bezmála 2700 európskych turistov. Odpovedali tiež na to, aké sú ich zvyky pri dovolenkách – napríklad či sú schopní úplne prestať komunikovať so svojím zamestnávateľom.

Najmenej sa to darí Francúzom; 87 percent z nich odpovedalo, že aj počas dovolenky vybavujú služobné e-maily. Oproti tomu číta počas prázdnin elektronickú poštu len štvrtina Britov, ktorí sú inak známi mnohohodinovou prácou v kancelárii.

Viac ako 93 percent Britov tvrdí, že sa pri cestách do zahraničia snaží použiť aspoň niekoľko slovíčok v miestnom jazyku. Pätina Francúzov sa naproti tomu priznala, že sa o niečo podobné nikdy ani v najmenšom nepokúsili.

debata chyba