Našlo sa Bugatti Type 57S Atlante z roku 1937

Jeden zo sedemnástich vyrobených kusov tohto vzácneho modelu značky Bugatti bol nájdený v zabudnutej garáži v Anglicku. Objav takto vzácneho auta prekoná aj tie najtajnejšie sny zberateľov áut. Bugatti poputuje na aukciu, kde bude jeho vyvolávacia cena tri milióny libier.

03.01.2009 12:58
Bugatti 57S Atlante
Jeden zo sedemnástich vyrobených kusov vzácneho Bugatti Type 57S Atlante.
debata

Pôvodným majiteľom tohto konkrétneho kúsku bol prvý prezident britského klubu pretekárov Earl Howe. Neskôr sa auto dostalo do rúk istého Dr. Harolda Carra. Ten s ním ešte niekoľko rokov jazdil a potom ho v roku 1960 odložil do spomínanej garáže. S autom sa odvtedy nejazdilo. Keď dotyčný pán zomrel, jeho príbuzní našli v garáži toto ultra-vzácne Bugatti spolu s ďalším klasickým Aston-Martinom a legendárnym Jaguarom E-Type.

Nálezný stav vzácneho veterána je relatívne dobrý a takmer kompletne pôvodný, čo je pri takýchto zriedkavých autách raritou. Práve pôvodný stav je totiž u zberateľov najviac ceneným faktorom. Zaujímavosťou je, že toto ojedinelé Bugatti má najazdených iba 26 284 míľ, čo je zhruba 42 300 km. Od roku 1937, kedy bolo auto vyrobené, do roku 1960, kedy bolo auto údajne definitívne odparkované, sa s ním pri tom jazdilo aspoň 23 rokov.

debata chyba
Články podľa značiek