Aký je Boris Farkaš vodič?

Herec Boris Farkaš je vodičom už 37 rokov. Ročne stihne najazdiť približne 25 000 kilometrov. V súčasnosti jazdí na Fiate Grande Punto, no jeho najobľúbenejším autom dodnes ostáva Fiat 650. Svoje prvé kilometre absolvoval na Škode 100. Sníva o Toyote Avensis.

19.12.2008 10:53
Boris Farkaš Foto:
Herec Boris Farkaš.
debata

Aký ste vodič?

Keď som bol mladší, tak som pretekal sám so sebou a jazdil na čas. S vekom som stále opatrnejší. Jazdu si vychutnávam a začínam si všímať rôzne krásne miesta, okolo ktorých som tisíckrát prešiel, no nikdy som ich nezaregistroval. Keď môžem, tak sa dnes pri nich aj zastavím. 

Aký ste spolujazdec?

Každý má iný štýl jazdy, ale ja nikdy nikomu netáram do riadenia. Som dôverčivý.

Aké sú vaše zlozvyky?

Z tohto pohľadu som asi veľmi nezaujímavý objekt. Vari si len občas zanadávam, keď vidím ráno v zápchach, ako polovica šoférov telefonuje a potom robí hlúposti.

Ako si krátite čas na cestách?

Počúvam hudbu z cédečiek alebo rádio, najradšej Slovenský rozhlas. V Čechách mám veľmi rád český Rádio žurnál.

Na čo ste alergický?

Na vodičov s telefónom v ruke. To, že niekto telefonuje a nevenuje sa riadeniu, vidím na štýle jeho jazdy. Ťažko tiež znášam ranné dopravné zápchy. Zvlášť preto, že všade chodím v poslednej chvíli.

Čo pre vás znamená auto?

Je to pre mňa nevyhnutný pracovný prostriedok. Prísť o auto v našej branži je veľmi nepríjemné. Stíhať divadlo či dabingy by bolo bez auta nemožné. Aj preto sa snažím byť disciplinovaný vodič. Vysávanie a umývanie auta však neznášam.  Stále to odkladám a odkladám. Väčšinou si to nechám na chalupu. 

Najhoršia skúsenosť?

Patrím medzi tých, čo sa narodili dvakrát. Ako mladík som totiž pri havárii vyletel von z auta cez čelné sklo. Vtedy ešte neboli povinné bezpečnostné pásy. Dnes si jazdu bez nich neviem predstaviť. Horor bol, aj keď som otcovi oškrel jeho Fiatku 650. Povedal som mu to pri obede. Dodnes si pamätám, ako mu vypadla lyžica z ruky rovno do polievky.

Ako vychádzate s políciou?

Veľmi dobre. Možno aj pre tú haváriu sa dnes totiž veľmi snažím dodržiavať dopravné predpisy.
 
Vaša najvyššia pokuta?

Tú sumu si už nepamätám. Bolo to za rýchlosť v obci. Asi pred piatimi rokmi. Snažil som sa vyhovárať, ale moc mi to nepomohlo. A tiež som raz prešiel cez križovatku na oranžovo-červenú. Hneď boli za mnou…

Čo si myslíte o ženách vodičkách?

Začiatočníčky trochu zdržiavajú, pre čo nemajú chlapi príliš veľa pochopenia. Ale podľa môjho názoru sú ženy vo všeobecnosti oveľa opatrnejšie ako muži.

Viete si sám vymeniť rezervné koleso?

No samozrejme. Viem aj vymeniť sviečky. Dokonca som sa pri kúpe môjho nového auta sťažoval, že som k nemu nedostal sadu kľúčov. Až potom mi vysvetlili, že v aute sa nemám čo hrabať a keď budem mať problém, nech zavolám do servisu.

Autoškola:
Vodič motocykla smie jazdiť rýchlosťou najviac
A. 90 km/h,
B. 110 km/h,
C. 130 km/h.

Boris Farkaš zakrúžkoval správne odpoveď C.

debata chyba
Články podľa značiek