Aký je Andy Kraus vodič?

Populárneho humoristu Andyho Krausa môžete na cestách stretnúť za volantom jeho Audi Q5, ktoré patrí k jeho najobľúbenejším autám. Začínal však ako väčšina jeho rodákov na Škode 120. Odvtedy ubehlo už 16 rokov. Najmä vďaka pracovným povinnostiam ročne najazdí 30 000 km. Sníva o legendárnom kabriolete Ford Mustang Convertible 1964.

31.01.2009 10:58
Andy Kraus
Andy Kraus.
debata

Aký ste vodič?

Čím som starší, tým som opatrnejší. Mám dve deti a keď sú v aute, jazdím dvojnásobne opatrne. Ak idem sám, myslím na to, že sú doma a že by bolo celkom fajn vrátiť sa živý a zdravý.

Aký ste spolujazdec?

Málokedy jazdím ako spolujazdec. Veľmi rád šoférujem. Ale ak sa na tom mieste ocitnem, tak väčšinou vedľa manželky. Tam som absolútne pokojný. Má síce iný štýl šoférovania ako ja, ale mne vyhovuje.

Aké sú vaše zlozvyky?

Mám handsfree a som nefajčiar. Takže ostávajú len tie nadávky. Škoda 120 v ľavom pruhu na diaľnici a za volantom šofér s klobúčikom na hlave a bublaninou za oknom, netrpezliví vodiči predbiehajúci sprava, arogantné typy, ktoré nepustia nikoho zaradiť sa do pruhu a všetci tí, čo nevedia, ako sa jazdí na kruhovom objazde -  to sú typy vodičov, pri ktorých sa naozaj neudržím.

Ako si krátite čas na cestách?

Ak ideme celá rodina, tak vymýšľaním súťaží pre deti, aby im rýchlejšie ubehla cesta, a keď som sám, tak si do „vexlera“  našúpem cédečká, ktoré som dlho nepočul a mám na ne náladu.

Na čo ste alergický?

Neprekážajú mi šoféri, ktorí jazdia rýchlo, ak to vedia. Prekážajú mi zakomplexovaní ľudkovia, ktorí nevedia prežiť, že má niekto silnejšie auto ako oni a potom prežívajú orgazmus, keď ho v obci predbehnú deväťdesiatkou. Kedysi sedávali v strieborných fábiách, ale zisťujem, že dnes presedlali na červené seaty. Asi podľahli reklame a majú pocit, že seaty sú najšportovejšie „delá“ našich ciest.

Čo pre vás znamená auto?

Nejaký citový vzťah k autu nemám. Je to hlavne kancelária. Veľa telefonátov vybavím práve za volantom. Tým, že bývam v Pezinku a za robotou často dochádzam do Bratislavy, potrebujem spoľahlivé auto a kvôli rodine aj veľké a bezpečné. To je pre mňa to najpodstatnejšie.

Najhoršia skúsenosť?

Bol som čerstvým šoférom, keď som vyletel na zľadovatenej ceste v zákrute do poľa. Našťastie bez zranení. Mimochodom – sedel som v seate.

Ako vychádzate s políciou?

Nesnažím sa využiť to, že som známa tvár z obrazovky. Ak ma chytia a dajú mi pokutu, zaplatím a nevyjednávam. Ale priznám sa, že niekedy sú policajti ku mne predsa len o niečo zhovievavejší. Možno vďaka Paneláku. 
 
Vaša najvyššia pokuta?

Neviem celkom presne. Asi to boli dve tisícky za vysokú rýchlosť.

Čo si myslíte o ženách vodičkách?

Ako by som to len najlepšie vystihol? Prosto sú iné.

Viete si vymeniť rezervné koleso?

Chvalabohu, som to už dlho nerobil, ale hádam by som to ešte zvládol.

Autoškola:
Vodič je povinný za vozidlom idúcim pred ním
A) jazdiť vo vzdialenosti najmenej 40 m,
B) dodržiavať takú vzdialenosť, aby zreteľne videl v ňom sediace osoby,
C) dodržiavať takú vzdialenosť, aby mohol včas znížiť rýchlosť jazdy, prípadne zastaviť vozidlo, ak vodič vozidla jazdiaceho pred ním zníži rýchlosť jazdy alebo zastaví.

Andy Kraus  zakrúžkoval správne odpoveď C.

debata chyba
Články podľa značiek