Auto ženským okom: Nissan Micra

Na tému mestských áut so sympatickým nevtieravým dizajnom pred časom prehovoril aj japonský Nissan. Jeho model Micra oslovuje rovnako ženy ako aj mužov.

13.03.2009 19:11
Nissan Micra Foto:
Nissan Micra
debata

Kým mužské publikum láka na mimoriadne športové jazdné vlastnosti a agilitu v hustej mestskej premávke, ženy Micra priťahuje hravým dizajnom, z ktorého vyžaruje kvalita s solídnosť. A nie sú to len marketingové frázy. Tento malý Nissan patrí skutočne medzi najkvalitnejšie a najspoľahlivejšie mestské autá.

Exteriéru malej Micry dominujú minimalisticky stvárnené predné svetlomety, do modra ladené smerové svetlá a maska chladiča s bohatým použitím chrómu. Bočný profil opticky znižujú čierne B-stĺpiky karosérie. Na zvýraznenie originality vašej Micry môžete v príplatkovej ponuke zvoliť až 16-palcové disky kolies z ľahkej zliatiny. Pre športovo založené zákazníčky je určený príplatkový balík Styling, ktorý v sebe zahŕňa športové nárazníky, bočné prahové lišty a strešný spojler. Zadný nárazník môže byť vybavený aj parkovacím asistentom výrazne uľahčujúcim parkovanie v stiesnených priestoroch.

Micra sa v mestských uličkách cíti ako doma. Foto: Nissan
Nissan Micra Micra sa v mestských uličkách cíti ako doma.

Pre nerozhodné typy je na výber jedenásť rôznych odtieňov lakov karosérie. Z toho sú dve pastelové farby, zvyšok tvoria metalízy. Nechýbajú ani veselé odtiene oranžovej a ohnivej červenej. Pre záujemkyne je k dispozícii aj moderná perleťová metalíza v odtieni príznačne nazvanom „Porcelánová“.

Exteriérovým farbám je prispôsobená aj ponuka čalúnenia interiéru. Základom je elegantná čierna látka. Kto má radšej viac farieb aj vo vnútri auta, môže siahnuť pri výbere čalúnenia po čokoládovej, béžovej, prípadne oranžovej látke.

Malý Nissan predvádza svetlé odtiene interiéru. Foto: Nissan
Nissan Micra Malý Nissan predvádza svetlé odtiene interiéru.

Nemohlo by to byť japonské auto, aby neprekvapilo nejakým inteligentným nápadom. Micra má posuvnú zadnú lavicu, takže sa môžete rozhodnúť, či v danej chvíli potrebujete viac miesta v batožinovom priestore alebo zadné sedadlo posuniete úplne dozadu a doprajete zadným cestujúcim viac miesta na nohy. Do batožinového priestoru si môžete objednať aj plytkú vaničku s protišmykovou úpravou, ktorá vaše auto dokonale ochráni pred prepravovanými zablatenými topánkami, či omylom vyliatou vodou.

Pre technicky zdatnejšie dámy ešte spomenieme, že Nissan Micra má pod kapotou jeden z troch motorov. Benzínovú ponuku tvoria štvorvalce s objemom 1,2 alebo 1,4 litra, ktorých výkonové spektrum siaha od 48 do 65 kW. Naftovým motorom je turbodiesel 1.5 dCi s výkonom 63 kW (86 k) s kombinovanou spotrebou len 4,7 l/100 km.

debata chyba
Články podľa značiek