Auto ženským okom: Fiat Panda

Ignorovať taliansky Fiat na poli obratných mestských áut by bola veľká chyba. Žiadna automobilka nemá s malými autami viac skúseností a vy predsa nechcete auto, ktoré navrhol nejaký "zelenáč", však? Navyše taliansky prístup k dizajnu ostáva stále neprekonateľný.

30.04.2009 14:25
Fiat Panda Foto:
Fiat Panda
debata

Fiat Panda druhej generácie je ďalším dôkazom geniálneho prístupu talianov k stvárneniu malých áut. Blížite sa k nej a okamžite si vás podmaní roztomilým výrazom a sympaticky sebavedomím postojom. A je jedno, či ju stretnete na parkovisku pred divadlom, pri škôlke plnej detí alebo na večne plnom parkovisku pred prácou. Jej čaro nevyprchá dokonca ani v prípadoch, že ju zaparkujete vedľa obrovského majestátneho SUV alebo luxusnej limuzíny. Panda je sama sebou a to ju robí tak výnimočnou v každej situácii. Pre jej úprimnosť si ju zamilujete.

Fiat Panda Foto: Fiat
Fiat Panda Fiat Panda

Zoberte si len jej dizajn. Hranatá karoséria je stále dostatočne elegantná, no pritom vám napriek skromným vonkajším rozmerom vo vnútri poskytne toľko miesta, že z toho ostanete pri každom nastúpení v nemom úžase. Áno je užšia ako väčšina konkurencie, takže s kamarátkou na vedľajšom sedadle budete mať k sebe vždy akosi bližšie, no tú pohodu pri parkovaní na úzkych miestach vám budú všetci okolo závidieť. S Pandou sa vopcháte na miesta, ktoré musia ostatní s nevôľou ignorovať a ešte pritom vďaka úzkej karosérii z Pandy elegantne vystúpite.

Fiat Panda Foto: Fiat
Fiat Panda Fiat Panda

Jej obratnosť v meste vás dostane aj v tej najhoršej dopravnej špičke a pri každom parkovaní vám pripomenie vaše správne rozhodnutie pre malý Fiat.

Fiat Panda Foto: Fiat
Fiat Panda Fiat Panda

Dobrú náladu si však môžete dopriať aj pri jej kupovaní. Vyberanie z nepreberného množstva veselých lakov karosérie a ich kombinovanie s farebným ladením sedadiel je doslova pohromou pre nerozhodné typy. A pri farbách to rozhodne nekončí. Máte radi slnečné lúče? Tak potom musíte v príplatkovom katalógu zaškrtnúť položku „Sklenená otváracia strecha“. Určite si ju nenechajte ujsť. Občas je však slnečných lúčov priveľa, pre tieto prípady je tu klimatizácia, ďalšia nevyhnutná vec vo vašom aute. Dostatok odkladacích miest, rovnako ako malé zrkadielko v slnečnej clone máte v cene, nezaškodí sa však priplatiť aj za zatmavené zadné bočné okná. Veru aj tie máte k dispozícii. Ďalší dôkaz, že Fiatu zmysel pre humor rozhodne nechýba.

debata chyba
Články podľa značiek