Auto ženským okom: Chevrolet Spark

Jednou z možností ako sa rýchlo a pohodlne premiestňovať preplneným mestom je sadnúť si za volant Chevroletu Spark a vziať otázku svojej mobility do vlastných rúk. Zvoľte správnu farbu, nahoďte široký úsmev a budete pritom dokonca vyzerať štýlovo.

03.05.2009 09:32
Chevrolet Spark Foto:
Chevrolet Spark
debata

V propagačných materiáloch Chevrolet tvrdí, že Spark navrhlo samo mesto. Trochu pritiahnutý reklamný slogan však v hustej premávke dostáva zmysel. Pri prepletaní sa úzkymi uličkami, či parkovaní medzi chaoticky zaparkované autá pred hypermarketom dokonca začnete koketovať s myšlienkou, že váš Spark sa skutočne narodil v tom najpreplnenejšom centre mesta.

Chevrolet Spark Foto: Chevrolet
Chevrolet Spark Chevrolet Spark

Kto povedal, že štýlové mestské autíčko musí byť drahé? Áno, je príjemné sedieť v prestížnej značke, no len táto skutočnosť vám sama o sebe jeho bezproblémové používanie nezaručí. Chce to nápady a tých má Spark v rukáve hneď niekoľko. Začnime tým najdôležitejším, farbou. Pre vás milé dámy, ktoré beriete auto ako spotrebný tovar odsúdený na každodenné pouličné súboje a pretláčania pri parkovaní, Chevrolet ponúka tri štandardné farby. Keď však nevyznávate kontaktné súboje a milujete sýte farby, siahnete po jednej z troch perleťových farieb. Veď kto by odolal laku s názvom Green Appel či Blue Mighty? Skrátka neprídete ani v prípade, že si dnes už bez metalízy auto ani neviete predstaviť. Pre vás Chevrolet pripravil ďalšie štyri metalické odtiene.

Malý Spark si môžete skrášliť aj nárazníkmi vo farbe karosérie, zadným spojlerom, diskami kolies z ľahkej zliatiny alebo najmä v Bratislave veľmi praktickými ochrannými lištami na bočných dverách.

Chevrolet Spark Foto: Chevrolet
Chevrolet Spark Chevrolet Spark

Vaše individualistické chúťky môžu byť pomocou štyroch výbavových úrovní uspokojené aj pri zariaďovaní interiéru. Prístrojový panel je umiestnený v strede palubnej dosky. S tým nič neurobíte, podľa ergonómov je to navyše vraj ideálne miesto. Môžete si však vybrať, či budú mať prístroje oranžový, zelený alebo modrý podklad. Nestačí? V rovnakých farbách môžete mať aj poťahy sedadiel. V katalógu príplatkovej výbavy s kľudným svedomím zaškrtnite aj interiérové doplnky vo farbe kovu. V skutočnosti dostanete len nalakovaný plast, ale koho by to hnevalo, keď vyzerá ako pravý hliník? Dvere môžu mať namiesto tvrdých plastov hrejivú textilnú výplň, pod sedadlom predného spolujazdca je miesto na úložnú skrinku. Nepotrebné drobnosti sa vám však nemusia povaľovať len pod spomínaným sedadlom. Naplniť hlúposťami môžete aj odkladacie schránky vo dverách alebo v palubnej doske.

Keď si dostatočne priplatíte, bočné okná a vonkajšie spätné zrkadlá budú za vás nastavovať elektromotory. O príjemnú akustickú atmosféru sa postará audiosystém schopný prehrať aj vaše obľúbené CD, v lete príde zasa vhod klimatizácia.

Chevrolet Spark je k dispozícii dokonca aj s automatickou prevodovkou, kto má však radšej radenie pod kontrolou, zvolí klasickú päťstupňovú manuálnu prevodovku.

debata chyba
Články podľa značiek