Schumacher si vyskúšal nové Ferrari 599 GTB Fiorano HGTE

Sedemnásobný majster sveta Formuly 1, Michael Schumacher, si bol na testovacom okruhu automobilky Ferrari vyskúšať jej najnovší model. Ferarri 599 GTB Fiorano s balíčkom úprav HGTE (Handling GT Evoluzione) bolo predstavené na nedávnom autosalóne v Ženeve.

12.06.2009 15:12
Ferrari 599 Schumacher Foto:
Schumacher odjazdil s novinkou 20 kôl na okruhu Fiorano.
debata

Spomínaný balíček úprav zahŕňa znížený a pritvrdený podvozok, nové zloženie pneumatík s vyššou priľnavosťou, upravené nastavenie elektromagnetických tlmičov a ešte o niečo športovejší zvuk. Ferrari 599 GTB Fiorano vybavené týmto balíčkom spoznáte podľa agresívnejšej masky chladiča a špecifických 20-palcových diskov kolies z ľahkej zliatiny. V interiéri je oproti štandardnej verzii použité ešte väčšie množstvo karbónu.

Ferrari 599 HGTE Foto: Ferrari
Ferrari 599 HGTE Ferrari 599 HGTE

Schumacher na tomto vylepšenom dvanásťvalcovom kupé odkrúžil 20 kôl na okruhu Fiorano v rámci „značkového“ vodičského kurzu „Pilota Ferrari“. Ten je už 15 rokov organizovaný pre majiteľov vozidiel so vzpínajúcim sa žrebcom na kapote. Jeho hlavným cieľom je to, aby majitelia spoznali limity svojho auta a vedeli, čo si s autom môžu dovoliť na okruhu, ale aj v bežnej premávke. Nie je totiž umenie ísť rýchlo. Oveľa väčšou výzvou je zvládať auto za každých podmienok a vedieť adekvátne reagovať na krízové situácie.

debata chyba
Články podľa značiek