Prezident Ferrari predáva svoje Fiorano

Prezident talianskej automobilky Ferrari venoval do aukcie svoje vlastné Ferrari 599 GTB Fiorano. Táto aukcia je pre značku Ferrari vôbec prvou internetovou aukciou a jej výťažok je určený na podporu mladých konštruktérov študujúcich inovačné technologické procesy.

19.06.2009 19:33
Ferrari 599 GTB Fiorano Foto:
Výťažok z aukcie má byť určený na podporu študentov - budúcich konštruktérov.
debata

Ferrari 599 GTB Fiorano je samo o sebe výnimočné auto. So svojim šesťlitrovým dvanásťvalcom uloženým za prednou nápravou momentálne stojí na vrchole ponuky automobilky so vzpínajúcim sa žrebcom na kapote. Tento konkrétny kúsok je však vlastným autom samotného prezidenta automobilky Ferrari, Luca di Montezemola.

Ferrari 599 GTB Fiorano Foto: Ferrari
Ferrari 599 GTB Fiorano Ferrari 599 GTB Fiorano

Auto má najazdených iba 5776 km. Je nalakované špeciálnou trojvrstvovou farbou „Rosso Monza“. V tejto farbe bol model 599 GTB Fiorano aj predstavený a príplatok za túto farbu je približne 4 000 €. Luca di Montezemolo si svoje auto nechal navyše vybaviť navigáciou, karbónovými dekoráciami interiéru. Sedadlá sú čalúnené čiernou kožou.

Ferrari 599 GTB Fiorano Foto: Ferrari
Ferrari 599 GTB Fiorano Ferrari 599 GTB Fiorano

Ako sme už uviedli vyššie, výťažok z aukcie má byť použitý na podporu mladých konštruktérov – študentov pracujúcich na inovatívnych technologických procesoch. Zapojiť sa môžete aj vy na stránke www.ferrari.com. Posledná ponuka má výšku 190 000 €.

debata chyba
Články podľa značiek