Aký je Dano Dangl vodič?

Pupolárny komik a herec Dano Dangl najazdí ročne až 40 000 km. Vodičom je už 15 rokov. Začínal za volantom rodinnej Škody 120, ktorá ostala dodnes jeho najobľúbenejším autom. Momentálne jazdí na BMW 33Oi, no stále sníva o superšporte Bugatti Veyron.

01.01.2009 14:14
Dano Dangl Foto:
Herec Dano Dangl má ešte na tejto fotografii vlasy. Kvôli stávke v programe Hodina deťom chodí teraz holohlavý.
debata

Aký ste vodič?

Považujem sa za rýchleho šoféra, ale určite nejazdím ozlomkrky a neriskujem. Mám silné auto so šesťvalcom, takže ísť zbytočne pomaly je mi proti srsti. Priznávam, že občas mi ručička na tachometri trocha ujde, no inak sa snažím dodržiavať dopravné predpisy. 

Aký ste spolujazdec?

Nervózny ako päťkoruna. A rozhodne si to nenechám pre seba. Niekedy dokonca kričím a viem byť zlý…

Aké sú vaše zlozvyky?

Ten rozšírenejší nemám. Za volantom neznášam telefonovať. Zato si dosť výrazne spievam, robím si bicie a simulujem rôzne hudobné nástroje. Tiež sa viem poriadne vytočiť a zanadávať si.

Ako si krátite čas na cestách?

V aute sa rád učím. Napríklad angličtinu. Púšťam si rôzne kurzy. Keď som si robil kapitánske skúšky na plachetnicu, tiež som to zvládol v aute. Inak strašne rád počúvam rádio. Milujem rozprávky a rozhlasové hry alebo spravodajské relácie v Slovenskom rozhlase.

Na čo ste alergický?

????????????

Čo pre vás znamená auto?

Som fanúšik do motorizmu, a najmä fanatik do formuly 1. Posledných päť rokov som si nenechal ujsť ani jednu veľkú cenu. So synom chodím pravidelne na motokáry a zopár ráz som jazdil aj preteky do vrchu. Takže autá mám rád asi ako každý chlap. Ale veľmi sa o to svoje nestarám. Manželka ma za to často kritizuje.

Najhoršia skúsenosť?

Tá paradoxne nesúvisí priamo so šoférovaním. Raz ma vyblokoval nejaký chlapík na audine, tak som mu poriadne vynadal. Na škodovkára to bolo dosť odvážne. Netušil som, že na mňa vytiahne devinu. Povedal mi, že na budúce ma už odpáli. Bolo to niekedy v deväťdesiatych rokoch, tak že na tie časy v podstate štandard.

Ako vychádzate s políciou?

Som slušný a neprotestujem. Keď ma polícia zastaví, tak väčšinou veľmi dobre viem, za čo. Preto nemám tendenciu sa s nimi hádať. Snažím sa situáciu aspoň zľahčiť, ale veľmi to nefunguje. Takže nakoniec zaplatím. Popularita ma pred pokutou ešte nikdy nezachránila.
 
Vaša najvyššia pokuta?

Dve tisícky za rýchlosť.

Čo si myslíte o ženách vodičkách?

Poznám len dva typy šoférok. Tie dobré reprezentuje moja manželka a tie zlé Petra Polnišová. To je niečo príšerné, to sa azda ani nedá opísať. No a medzi tým nič iné neexistuje.

Viete si sám vymeniť rezervné koleso?

Samozrejme, že áno. Na starej Škode 120 som sa vedel vŕtať aj v motore. Dnes sa to už nedá. Otvoríte kapotu a pozeráte sa na to ako Alenka v ríši divov.

Autoškola:
Vodič nesmie predchádzať, ak
A. je na križovatke a 500 m pred ňou,
B. by pritom musel podstatne zvýšiť rýchlosť jazdy,
C. je na železničnom priecestí a v tesnej blízkosti pred ním.

Dano Dangl zakrúžkoval správne odpoveď C.

debata chyba
Články podľa značiek