Britskí "cezpoľní" strávia v zápche 91 dní života

Kia zverejnila správu Cleaner Driving Report, ktorá hovorí, že priemerný britský dochádzajúci zamestnanec strávi v zápche ročne viac ako dva dni, presnejšie 49,5 hodiny.

03.11.2009 01:10 , aktualizované: 07:59
traffic Foto:
traffic
debata

Tento fakt sužuje tých, ktorí dochádzajú denne za prácou autom „cez pole“ . Pri pokuse dostať sa ráno do práce a večer z práce presedia v kolóne plných 91 z ich produktívnej časti života. V zápche uviazne až 71% dochádzajúcich. Priemerne im cesta trvá 47 minút. Výskum odhalil, že 12 minút z tohto času vodič strávi pri rýchlosti pod 8 km/h alebo úplne bez pohybu.

Asi dve tretiny respondentov sa priznalo, že na to poriadne dupnú keď sa im cesta uvoľní, aby dohnali časovú stratu. Skoro polovica uviedla, že iba tesne sa vyhli dopravnej nehode. 19% už také štastie nemalo a nabúrali, alebo aspoň „ťukli“ svoje auto cestou do práce.

Okolo 30% opýtaných vylúčilo použitie hromadnej dopravy kvôli nepohodliu. Na druhej strane 72% odpovedalo, že im vyhovuje priestor a súkormie, ktoré ponúka vlastný automobil pri ceste do práce, aj keď zápchy spôsobujú pravidelné meškanie do práce u 44% opýtaných.

Najviac trpia vodiči v Manchestri na ceste A556. Jej 6,5-kilometrový úsek použije denne 50 000 vodičov, ktorí tam „spoločnými silami“ premárnia v zápche za rok pol milióna hodín, čo je asi 58 a pol roka. Koľko času strávite denne v zápche vy?

debata chyba
Články podľa značiek