Aký je Igor Timko vodič?

Spevák skupiny No name, Igor Timko má radšej jazdu vlakom ako autom. Napriek tomu ročne autom najazdí až 80 000 km. Veď jeho súčasný Citroën C5 má na tachometri už 202 050 km.

06.12.2009 10:09
NO NAME, Igor Timko Foto:
Igor Timko, líder kapely NO NAME.
debata

Aký ste vodič?

Myslím, že pozorný. Mojím pričinením sa totiž ešte nič vážne nestalo. Netvrdím, že som ešte nikoho neohrozil, ale to sa stane asi každému, kto toho veľa najazdí. A my s kapelou prejdeme ročne desaťtisíce kilometrov. Občas mi preto ujde povolená rýchlosť, najmä ak viem, že ma do cieľa čaká ešte pol dňa cesty.

Aký ste spolujazdec?

Sú ľudia, pri ktorých som sa naozaj bál. Ak majú ísť za volant oni, radšej idem vlakom. No sú aj takí, pri ktorých nemám problém si dobre pospať.

Aké sú vaše zlozvyky?

Možno sa otáčam pri rozhovore na spolujazdca viac, ako by som sa mal. Ale čo už. Azda za to nezaplatím. Telefonovanie som vyriešil hands free súpravou.

Ako si krátite čas na cestách?

Všeobecne mám rád ticho. Keď som v aute, mám veľa času premýšľať. Na druhej strane si rád vypočujem rannú show šarmantnej moderátorky s vtipným kolegom. Inak počúvam v aute rádio skôr pre dopravný servis. Jedným dychom však priznávam, že sa snažím cestovaniu autom v poslednom čase vyhýbať, ako sa len dá. Poznám už totiž každú cestu. Vlak mi vyhovuje viac. Kontakt s ľuďmi znamená nové impulzy, skrátka je to oveľa lepšie využitý čas ako za volantom.

Na čo ste alergický?

Nemám rád, keď niekto nepoužíva smerovky. Takí vodiči si asi myslia, že ich každý vidí. Inak si to neviem vysvetliť.

Čo pre vás znamená auto?

Chalani z kapely sa mi smejú, že moje auto nebolo upratané, odkedy som ho kúpil. Takže u mňa nájdete naozaj kadečo. Vyznávam heslo, že auto má byť „otrokom“ človeka a nie naopak. Toto motto mi vnukol môj bývalý profesor Jožko Adamovič, ktorý má na svojom konte asi dva milióny kilometrov.

Najhoršia skúsenosť?

Keďže veľa cestujeme, tých stretov s náhodou a okamihmi, keď to zaváňalo vážnou nehodou, bolo veľa. Najmä počas nočných presunov z miesta na miesto. Všelijaké zvieratá na cestách, kadejakí „dilinovia“ v protismere, snehové jazyky na nečakaných miestach a tak ďalej. Radšej to nechajme, som rád, že som tu.

Ako vychádzate s políciou?

Nikdy som neoperoval tým, že „ja som spevák z No name“. Aj keď je pravda, že pri stretnutí s policajtom, či už u nás, alebo v Česku, je debata skôr žoviálna, keďže otázky typu „Kde ste hrali, chlapi?“, alebo „Nemáte nejaké cédečko?“ situáciu hneď zľahčia. Paradoxne nás minulý týždeň zastavili a „skasírovali“, takže akceptujem, že zákony platia pre všetkých…

Vaša najvyššia pokuta?

Tak to si pamätám celkom presne. Bolo to 330 eur za rýchlosť. Za Rožňavou smerom na Tornaľu.

Čo si myslíte o ženách vodičkách?

Ja som prestal rozdeľovať šoférov na mužov a ženy už dávno. Je jednoducho dobrý a zlý šofér a je jedno, na akú toaletu chodí. Minulý týždeň v noci ma s kolegom viezla v Olomouci žena taxikárka, mala manuál a zvládala to lepšie ako ktorýkoľvek chlap. Plynule, krásne, normálne si jej auto pospevovalo od kvalitného zaobchádzania. Alebo že by som si iba viacej vypil?

Viete si vymeniť rezervu?

Vtipné :-)

Autoškola
Ak policajt pri riadení premávky dáva pokyn kývaním ruky hore a dolu, znamená to
A) zastaviť vozidlo
B) zrýchliť jazdu
C) spomaliť jazdu

Igor Timko zakrúžkoval správne odpoveď C.

debata chyba
Články podľa značiek