Anketa: Spoliehate sa viac na služby značkových alebo nezávislých autoservisov?

Ste spokojní s kvalitou práce značkových servisov, alebo dávate prednosť lacnejším nezávislým autoservisom?

12.01.2010 14:22
Autoservis Foto:
Autoservis
debata

Autoservis „zastrešený“ pod konkrétnou automobilovou značkou by mal byť zárukou tej najkvalifikova­nejšej práce na vašom aute. Pracujú v ňom odborníci, ktorým denne prechádzajú rukami autá jednej značky. Riešenie akýchkoľvek problémov súvisiacich s vašim autom by preto mali hravo zvládnuť. Omyl. To že auto necháte v značkovom servise, nemusí byť vždy zárukou najkvalitnejšej opravy. Bez chyby však nie sú ani opravy v nezávislých a domácich „garážových“ autoservisoch. Do rozhodovania, ktorému typu servisu nakoniec dáte prednosť, v mnohých prípadoch nemalou mierou zasahujú aj ceny jednotlivých úkonov a prístup k zákazníkom.

Napriek tvrdeniam o neustálom skvalitňovaní servisnej siete sa v autoservisoch stále stretávame s neodbornými opravami, používaním neznačkových dielcov, hoci na účte za opravu svieti cena originálneho príslušenstva, či dokonca s účtovaním za úkony, ktoré neboli na aute vôbec vykonané. Výnimkou nie sú ani poškodenia vozidla pri samotnej oprave, pričom dokazovanie, že ste odovzdávali vozidlo nepoškodené je „na dlhé lakte“. Samostatnou témou sú výmeny motorových olejov.

V dnešnej ankete sme zvedaví, komu dávate pri opravách alebo garančných prehliadkach vášho auta prednosť? Značkovým autoservisom, alebo o niečo lacnejším nezávislým servisom? Platnosť záruky na auto totiž nie je podmienená využívaním služieb výlučne značkových servisov. Vodič má dnes na výber aj z množstva nezávislých autoservisov, podmienkou je len, aby opravy a záručné prehliadky vykonávali podľa postupov predpísaných výrobcom. Alebo máte staršie auto a radšej navštevujete domáce „garážové“ dielne s osobnejším prístupom a výrazne nižšími cenami?

Tiež budeme radi, keď do debaty pod článkom prispejete svojimi osobnými skúsenosťami so slovenskými autoservismi. Ste spokojní s ich prácou, alebo vám z ich prístupu a „odbornosti“ občas stúpa tlak?

debata chyba
Články podľa značiek