Aký je Miko Hladký vodič?

Prvým autom speváka Mika Hladkého bol trojdverový Ford Escort bez papierov. Odvtedy uplynulo 20 rokov a a Miko dnes sadá za volant svojho Jeepu Grand Cherokee. Ten jeho súčasným požiadavkám maximálne vyhovuje.

24.01.2010 09:27
Gladiator, Miko Hladký Foto:
Skupina Gladiator na pódiu, za mikrofónom Miko Hladký.
debata

Aký ste vodič?

Pár rokov dozadu som bol veľmi rýchly šofér, chalani z kapely sa so mnou dokonca báli jazdiť. Myslím si však, že napriek tomu som bol bezpečný vodič. Teraz som trochu ubral a skôr si jazdu vychutnávam a počúvam hudbu.

Aký ste spolujazdec?

S cudzími šoférmi si do auta už zasadne nesadám. Nemám s tým dobrú skúsenosť. Vždy, keď som k niekomu nastúpil po prvý raz, chcel sa ukázať, aký je bohovský pretekár. A to naozaj nemusím. Sadám si len s overenými vodičmi, ktorých dobre poznám.

Aké sú vaše zlozvyky?

Myslím, že nejaké zásadné zlozvyky nemám. Som nefajčiar, síce občas v aute volám mobilom, ale nie tak, aby som to považoval za zlozvyk. Ani veľmi nenadávam, radšej kontrolujem situáciu a pustím ďalšie auto predo mňa, ako by sa malo niečo stať. Dokonca ma baví byť ohľaduplný a očakávam to aj od ostatných.

Ako si krátite čas na cestách?

Hudba je u mňa základ cesty autom. A potom tiež komfort. V aute musím mať všetko na svojom mieste, aby ma nič nerozptyľovalo. Vtedy ma baví jazdiť, samozrejme, musí mi to dovoliť aj auto samotné a s tým mojím som nadmieru spokojný.

Na čo ste alergický?

Určite na hlúpych šoférov, ktorí riskujú tak, že ma ohrozia a ohrozujú aj všetkých ostatných. To neznášam a vie ma to dosť vytočiť.

Čo pre vás znamená auto?

Každodenný život. Bez auta si ho už neviem predstaviť. Či už ten pracovný alebo súkromný. Mám rád pocit, keď idem napríklad na lyžovačku, že moje auto spĺňa všetko, na čo si pomyslím. Že mu nič nechýba. Vtedy si uvedomujem, ako ho mám rád.

Najhoršia skúsenosť?

Raz som zaspal za volantom a vbehol som do jarku. Bolo to po preflámovanej noci. Našťastie sa mi nič nestalo a odvtedy si dávam veľký pozor. Všetko zlé je na niečo dobré!

Ako vychádzate s políciou?

Snažím sa dodržiavať predpisy. Občas mi ujde noha na plyne a zastavia ma policajti. Musím povedať, že sú ku mne zhovievaví a väčšinou ma len napomenú. Ale už som pár ráz aj „zacvakal“.

Vaša najvyššia pokuta?

Sedemdesiat eur, samozrejme, za rýchlosť.

Sú lepší vodiči ženy alebo muži?

Je to ako v živote, muži sú praktickejší a ženy senzitívnejšie, tak nejako je to aj so šoférovaním. Samozrejme aj v jednom, aj v druhom prípade sú výnimky. Ale všeobecne si myslím, že muži sú lepší šoféri.

Viete si vymeniť rezervu?

Neviem. Rád jazdím, ale technické veci nechávam na odborníkov. Ale keby išlo o život, tak by som to iste zvládol.

Autoškola:
Vodič vchádzajúci do kruhového objazdu
A) má prednosť v jazde, ak dopravnou značkou nie je ustanovené inak,
B) má vždy prednosť v jazde,
C) môže ohroziť vodiča jazdiaceho po kruhovom objazde.

Miko Hladký zakrúžkoval správne odpoveď A.

debata chyba
Články podľa značiek