Nový autobus Mercedes-Benz dorazil do Bratislavy

Prvý nízkopodlažný autobus Mercedes-Benz Capacity z plánovanej dodávky pre Bratislavu predstavili v sídle Mercedes-Benz Slovakia.

19.02.2010 17:59
Mercedes-Benz Capacity Foto:
Mercedes-Benz Capacity
debata

Capacity vyrába nemecká spoločnosť EvoBus. Modely pre Dopravný podnik Bratislava budú poháňané motorom OM457 hLA s výkonom 260 kW. Dve zo štyroch náprav budú poháňané cez šesťstupňovú automatickú prevodovku. Autobus má dojazd minimálne 500 km a jeho životnosť výrobca garantuje na osem rokov.

Capacity odvezie naraz 186 pasažierov. Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Capacity Capacity odvezie naraz 186 pasažierov.

Prepravná kapacita Capacity je 186 cestujúcich, z ktorých sa 45 môže posadiť. Sedačky tvorí plastová škrupina s vymeniteľným čalúnením. V interiéri je vyhradené miesto pre invalidný vozík a aj pre detský kočík. Jednoduchý pohyb umožňuje rovná podlaha potiahnutá protišmykovým materiálom.

Dve zo štyroch náprav sa starajú o pohon a dve... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Capacity Dve zo štyroch náprav sa starajú o pohon a dve o riadenie.

O bezpečné zastavenie na zastávke sa starajú dvojokruhové elektropneumatické brzdy doplnené o systémy ABS, ASR a EBS. O komfort cestujúcich sa stará nezávislé kúrenie a klimatizácia.

Vodičovi, ktorý strávi v autobuse niekoľko hodín denne, príde iste vhod automatická klimatizácia, vyhrievané pneumaticky odpružené sedadlo, rádio s CD prehrávačom, či päťlitrová chladnička.

debata chyba
Články podľa značiek