DiMora Natalia porazí cenou aj Bugatti Galibier

Presne dva milióny dolárov budete potrebovať, ak by ste chceli mať vo svojej klimatizovanej garáži zaparkovaný nový automobilový klenot, ultraluxusnú limuzínu DiMora Natalia.

23.02.2010 09:23
DiMora Natalia Foto:
DiMora Natalia
debata

Za všetkým stojí excentrický americký multimilionár Alfred J. DiMora. Vzal si do hlavy, že v čase globálnej krízy privedie na svet najdrahší a najluxusnejší automobil planéty. Tomu zodpovedá všetko, čo sa tohto „exotu“ týka. Pod jeho dlhou prednou kapotou má tróniť 16-valcový motor s neuveriteľným objemom 14 litrov s ešte neuveriteľnejším výkonom 1200 koní. Poháňať bude všetky štyri kolesá, ktoré budú zároveň riaditeľné. Samozrejmosťou je aktívne odpruženie.

Ani výmena výfukov asi nebude lacnou záležitosťou. Foto: DiMora
DiMora Natalia Ani výmena výfukov asi nebude lacnou záležitosťou.

O objeme elektronickej výzbroje si urobíte predstavu hneď po tom, čo sa dozviete, že DiMora Natalia potrebuje na prevádzku celkovo 60 riadiacich jednotiek. Záplava luxusu obsahuje aj také extrémy ako humidor na dutinky a otáčajúce sa predné sedadlá. Najväčšou vychytávkou však bude špeciálny lak na báze nano technológie, ktorý bude vplyvom vonkajšej teploty meniť farbu. V lete bude DiMora biela, kým v zime tmavomodrá či čierna. Ak vám to nestačí, na zozname príplatkovej výbavy nájdete aj špeciálnu kabelku v cene 12 000 dolárov.

DiMora Natalia má tak za cieľ zosadiť z trónu najdrahších áut aj pripravovanú limuzínu Bugatti Galibier.

debata chyba
Články podľa značiek