Aký je Peter Modrovský za volantom?

Tanečník Peter Modrovský berie svoje auto ako pojazdnú kanceláriu, napriek tomu preň neznamená len prostriedok na prepravu z miesta A na miesto B. Jazdí na Audi A4 Cabrio.

28.02.2010 15:03
Peter Modrovský a Adela Banášová
Peter Modrovský a Adela Banášová ako súťažný pár v Let´s Dance 3.
debata

Aký ste vodič?

Nie som nejaký divoký šofér, že by som chcel stále niekoho predbiehať, aj keď, pravdupovediac, tá päťdesiatka v meste sa dodržiava veľmi ťažko. Sem-tam mi to teda ujde, ale odkedy sú pokuty také, aké sú, dávam si väčší pozor. Rýchlosť mám rád, ako aj mnohé iné adrenalínové veci, no človek musí mať za volantom aj nejakú zodpovednosť.

Aký ste spolujazdec?

Myslím, že ako spolujazdec som v pohode. Vodičovi sa snažím dôverovať. Ale stalo sa mi, že keď som raz sedel vedľa môjho kamaráta, ktorý mal vodičský asi dva týždne, tak som mu zakázal vyhadzovať „blinker“, lebo keď sa dotkol tej páčky, tak vždy strhol aj volant a boli sme vo vedľajšom prúde. Inak nemám nejaké stresy, keď nie som za volantom.

Aké sú vaše zlozvyky?

Priznávam, za volantom sem-tam telefonujem.

Ako si krátite čas na cestách?

Počúvam hudbu. Mám kamaráta, ktorý mi pravidelne napaľuje do auta nejaké cédečká. Volá to, že Hocičo jedna, dva a tak ďalej. Ani neviem, koľko už mám dielov. Je to absolútne nesúrodá zmes skladieb. Nesedí tam autor, žáner ani štýl. Ale mám to rád. A keď to počúvam už mesiac a lezie mi to na nervy, tak si zapnem rádio.

Na čo ste alergický?

Neznášam, keď si nechávam pred sebou odstup a nejaký blázon sa mi tam pichne. To ma vie vytočiť. A ešte keď niekto jazdí tam, kde je päťdesiatka tridsiatkou a na semaforoch brzdí pol kilometra pred nimi. Zas však nie som ten typ, čo by zastavoval premávku a vyťahoval niekoho z auta.

Čo pre vás znamená auto?

Autá mám rád, no nie až tak, že by som doma lepil nejaké modely. Keďže jazdím s kabrioletom, tak sa veľmi teším na jar a leto, keď si môžem dať dole strechu. Je to naozaj príjemné, zvlášť mimo mesta. Ak mám možnosť, rád si vyskúšam aj iné autá. Minule som napríklad šoféroval Bentley Continental GT a bol to obrovský zážitok. Inak však auto beriem ako pojazdnú kanceláriu. Presúvam sa s ním z miesta namiesto a medzitým aj niečo vybavím. Mám tam všetko možné. Najprv som bol naň háklivý ale potom, keď mi ho trikrát obišli kľúčom, som rezignoval a už to neriešim.

Najhoršia skúsenosť?

Zatiaľ som nemal žiadnu búračku, ale raz veľa nechýbalo. Išiel som do Tornale a po tých kilometroch na okreskách som sa už strašne tešil na diaľnicu. Zrazu sa predo mnou objavila krásna dvojprúdovka, tak som išiel rovno do ľavého pruhu a šliapol na plyn. Po pár sekundách som mal proti sebe auto. Diaľnica bola totiž až o pár kilometrov ďalej. Dosť som sa vtedy zľakol a ten oproti mne asi ešte viac.

Ako vychádzate s políciou?

S policajtmi nemám žiaden problém. Robia si svoju robotu a ja to rešpektujem. Keď spravím priestupok, tak si to vždy priznám a zaplatím. Na popularitu sa nespolieham. Aj keď sa už stalo, že nejaké malé priestupky mi prešli dohovorom. Takú skúsenosť má však asi každý.

Vaša najvyššia pokuta?

Za posledné tri mesiace som platil asi 300 eur za rýchlosť. Takže teraz si už dávam naozaj pozor, pretože to by som musel robiť len na pokuty. Nedalo sa s tým nič spraviť.

Sú lepší vodiči ženy alebo muži?

Ťažko povedať, nezažil som nejakú ženu, ktorá by zle šoférovala. Takto som sa nad tým nikdy nezamýšľal. Sú ženy, ktoré chodia tridsiatkou tam, kde je päťdesiatka, čo tiež nie je ideálne, ale sú zas chlapi, ktorí jazdia rýchlo a nebezpečne.

Viete si vymeniť rezervu?

Viem, pretože som to už párkrát robil. Myslím, že technicky som celkom zručný, ale čo vám to dnes pomôže, keď musíte pri výmene žiarovky rozobrať polovicu auta.

Roky za volantom 7
Kilometrov ročne 20 000
Vodičský preukaz B
Prvé auto Audi A4 Cabrio
Súčasné auto Audi A4 Cabrio
Obľúbené auto Audi A4 Cabrio
Auto snov starý Jaguar XK Cabrio

Autoškola:
Motorové vozidlo sa smie vliecť len vtedy, ak
A) je funkčný ukazovateľ rýchlosti vozidla
B) má účinné riadenie a brzdy
C) svietia svetlá vo vnútri vozidla

Peter Modrovský zakrúžkoval správne odpoveď B.

debata chyba
Články podľa značiek