Fernando Alonso dostal od tímu Ferrari auto. Je to Maserati

Fernando Alonso prestúpil pred sezónou 2010 z Renaultu do Ferrari. Čakala ho tam aj milá povinnosť, vybrať si auto na "bežné" jazdenie.

21.03.2010 13:34
Alonso & Maserati Gran Cabrio Foto:
Alonso & Maserati Gran Cabrio
debata

Voľba padla prekvapivo na Maserati a jeho model GranCabrio. Ale keďže Maserati je súrodencom Ferrari v rámci koncernu Fiat, je to poriadku. Navyše sa pomaly začína sezóna kabrioletov a malé marketingové „postrčenie“ novému GranCabriu určite nezaškodí.

Alonsove GranCabrio má pod kapotou osemvalec s objemom 4,7 litra s maximálnym výkonom 323 kW (440 k). To ja asi polovica z toho, čo má pod nohou počas pretekárskeho víkendu. Prvé štvorsedadlové otvorené Maserati si Fernando Alonso nakonfiguroval podľa vlastnej chuti. Karoséria je v laku Grigio Granito (granitová šedá), interiér je potiahnutý kombináciou béžovej a bordovej kože.

Farby interiéru si Fernando zvolil podľa svojho... Foto: Ferrari
Alonso & Maserati Gran Cabrio Farby interiéru si Fernando zvolil podľa svojho vkusu.

Počas svojho prvého pôsobenia v Renaulte jazdil Fernando na Mégane RS, ale viac-menej iba na špeciálnych marketingových akciách. Po prestupe do tímu McLarenu mu dali k dispozícii Mercedes-Benz SLR McLaren 722. Ten si však užíval iba počas sezóny 2007, keďže v roku 2008 už opäť jazdil za Renault.

debata chyba
Články podľa značiek