Hamilton gumoval na verejnej komunikácii. Dostal pokutu

Lewisa Hamiltona prichytila austrálska polícia, keď robil vylomeniny na verejnej komunikácii neďaleko okruhu Albert Park.

28.03.2010 14:47
Mercedes-Benz C63 AMG Foto:
Mercedes-Benz C63 AMG
debata

Po skončení piatkových tréningov sa Lewis Hamilton vydal do ulíc Melbourne. Od tímu dostal k dispozícii Mercedes-Benz C63 AMG, ktorý má výkon 336 kW (457 k) a krútiaci moment 600 Nm. To sú cifry, ktorým by väčšina motoristických nadšencov neodolala podobne ako Lewis Hamilton. V práci má síce k dispozícii omnoho lepšie náradie, ale s ním sa mimo dohľadu kamery nikdy nedostane.

So svedkami nepočítal určite ani keď si užíval gumovačku so spomínaným Mercedesom C63 AMG, no mal smolu a jeho konanie malo to najneželanejšie publikum – políciu. Policajti ho okamžite zastavili a aj keď za volantom zbadali britského majstra sveta F1, postupovali podľa zákona.

Ruku na srdce. Kto by odolal? Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz C63 AMG Ruku na srdce. Kto by odolal?

Hamilton svoju chybu uznal a vo vyhlásení si sypal popol na hlavu. Svoje konanie označil za hlúpe a ospravedlnil sa. Mrzí ho najmä, že si opäť raz poškvrnil povesť a dal zlý príklad ostatným v čase, keď sa FIA spolu s tímami F1 zasadzuje za zvýšenie bezpečnosti na cestách.

Hamiltonov Mercedes-Benz C63 AMG zadržala polícia na 48 hodín. Detaily o výške pokuty neboli zverejnené, no Lewis určite nepochodil tak zle, ako jeho kolegovia, ktorí v piatok prekročili rýchlosť na pit lane. Adrian Sutil (Force India) a Bruno Senna (HRT) zaplatili organizátorom po 1600 eur a prvý Rus v F1 Vitalij Petrov (Renault) je ľahší o 7000 eur.

debata chyba
Články podľa značiek