Ron Dennis považuje Veyron za haraburdu

Šéf McLaren Automotive sa v rozhovore pre magazín Arabian Business o Bugatti Veyron vyjadril dosť nelichotivo. Myslí si, že je to úplná haraburda.

15.04.2010 12:12
Ron Dennis Foto: ,
Ron Dennis.
debata

Podľa Dennisa okrem toho, že je Veyron haraburda, je aj škaredý: „Verím, že keď sa pozriem na množstvo žien, na väčšine z nich nájdem niečo pekné. Ale keď sa pozriem na Bugatti, pripadá mi škaredé ako prasa.“

Vzhľad Veyronu je otázkou vkusu. Dennisovi... Foto: Bugatti
Bugatti Veyron Vzhľad Veyronu je otázkou vkusu. Dennisovi nesadol.

No jeho kritika sa netýkala len vzhľadu Veyrona. Posťažoval sa, že natáčanie epizódy Top Gearu, kde v Abu Dhabi súperi Veyron s McLarenom F1 bolo prispôsobené tak, aby vyhral Veyron. Dennis povedal, že súboj museli opakovať asi desaťkrát, kým sa Veyronu nepodaril čistý štart. V ostatných prípadoch sa mu McLaren na štarte natoľko vzdialil, že ho Veyron už nedostihol.

McLaren F1 má atmosférický dvanásťvalec s výkonom 468 kW (636 k) a váži iba okolo 1140 kg. Bugatti Veyron poháňa osemlitrový šestnásťvalec s výkonom 736 kW (1001 k), ale váži až 1888 kg. Jeden kilowatt si v McLarene musí poradiť s hmotnosťou 2,44 kg, pričom vo Veyrone ma jeden kilowatt na starosti až 2,57 kg.

McLaren F1 zostáva v určitých oblastiach... Foto: McLaren
McLaren F1 McLaren F1 zostáva v určitých oblastiach neprekonaný.

Aj keď je zopár cestných automobilov, ktoré McLaren F1 položia (Veyron, Koenigsegg CCR, SSC Ultimate Aero TT), zostáva najrýchlejším cestným autom s atmosférickým motorom aj po 17 rokoch od uvedenia.

debata chyba
Články podľa značiek