Aká je Anita Soul za volantom?

Pre speváčku Anitu Soul je jej BMW 320d nielen dopravným prostriedkom, ale aj druhým domovom. Ročne najazdí približne 20 000 km.

03.05.2010 19:11 , aktualizované: 05.05.2010 05:20
Anita Soul Foto:
Anita Soul
debata

Aká ste vodička?

Vodička som skôr taká náladová. Keď mám dobrú náladu a nie je veľa áut, tak jazdím rada, ale mám dni, keď sa mi jazdiť vôbec nechce.

Aká ste na sedadle spolujazdca?

Musím sa priznať, že keď cestujem niekam ďaleko, tak radšej sedím na mieste spolujazdca. Za volantom však musí byť niekto, koho poznám a komu dôverujem. Potom s tým nemám problém.

Aké sú vaše zlozvyky za volantom?

Telefón je môj veľký zlozvyk popri šoférovaní, bohužiaľ, vrátane esemesiek, našťastie mi nerobí problém telefonovať a zároveň sa sústrediť na jazdu. Nadávky tiež občas musia byť, ale zasa to záleží na nálade, s akou si sadnem za volant.

Ako si krátite čas za volantom?

Určite hudbou. Vždy mám niečo pustené. Niekedy počúvam aj rádio, ale to nerobím nič iné, len zas prelaďujem a hľadám nejakú dobrú muziku. To sa však dnes podarí len málokedy, takže to riešim cédečkami.

Na čo ste za volantom alergická?

Neznášam dopravné zápchy, ktorých som súčasťou niekoľkokrát denne. Keď veľmi silno prší alebo sneží, mám strach jazdiť, a najmä sa bojím mostov postavených nad vodou. Neviem prečo, ale mám to odmalička. Vždy mi prebehne hlavou, čo keby som z toho mosta spadla aj s autom do vody…

Čo pre vás znamená auto?

Milujem svoje auto, nie je to pre mňa len dopravný prostriedok, ale aj druhý domov, keďže v ňom trávim veľmi veľa času. To sa odzrkadľuje aj na úložných priestoroch. V aute mám všeličo: od stojanu na noty až po náhradnú kabelku alebo džínsy. Ale o auto sa starám, mám rada, keď je v ňom poriadok a je aj zvonku je čisté.

Najhoršia skúsenosť?

Keď som bola malá, cestovala som s mamou a so sestrou domov. Šoférovala mama a dostala šmyk na ceste, ktorá bola z oboch strán obklopená lesom. Točili sme sa a šmýkali dosť dlho, až sme skončili pár centimetrov od stromu. Vtedy som sa dosť zľakla, ale našťastie sa nikomu nič nestalo.

Ako vychádzate s políciou?

Dopravná polícia ma zastavuje dosť často, ale len málokedy sa dostaneme k téme, čomu sa venujem. Najmä preto, že to väčšinou vôbec nepomôže, naopak, je to občas ešte horšie. Ale stalo sa pár ráz aj to, že som policajtov pozvala na koncert, dala som im cédečko a nakoniec som vyviazla bez pokuty.

Vaša najvyššia pokuta?

Pokuty dostávam vždy za rýchlosť, taká najvyššia bola asi 400 eur. Čo je dosť.

Čo si myslíte o mužoch vodičoch?

Neviem to tak jednoznačne posúdiť, lebo niektoré ženy jazdia oveľa lepšie ako muži, ale keď to tak objektívne hodnotím, tak aspoň v mojom okolí sú muži tí lepší vodiči.

Viete si sama vymeniť rezervné koleso?

No tak to teda neviem. Za posledný týždeň sa mi podarilo dva razy urobiť defekt a keďže sme museli odmontovať celé koleso a auto nechať na zdviháku a potom sa vrátiť s prezutou novou gumou, tak to bolo dosť otravné a ešte aj drahé. Defekt už nechcem ani vidieť!

Roky za volantom 5
Kilometrov ročne 20 000
Vodičský preukaz B
Prvé auto VW Golf
Súčasné auto BMW 320d
Obľúbené auto BMW 320d
Auto snov Bentley Continental GT

Autoškola:
Vodič osobného motorového vozidla s hmotnosťou neprevyšujúcou 3 500 kg, smie jazdiť rýchlosťou najviac
A) 90 km/h, na diaľnici a na rýchlostnej ceste smie jazdiť rýchlosťou najviac 130 km/h
B) 110 km/h, na diaľnici a na rýchlostnej ceste nemá rýchlosť jazdy obmedzenú,
C) 80 km/h

Anita Soul zakrúžkovala správne odpoveď A.

debata chyba
Články podľa značiek