Jediné zberateľské Mini JCW pre Slovensko má svojho majiteľa

Z limitovanej edície Mini John Cooper Works World Championship 50 vyrobí automobilka len 500 kusov. Jeden sa už predal aj na Slovensku.

14.07.2010 15:20
Mini John Cooper Works Foto:
Mini John Cooper Works
debata

Odovzdávanie auta jedinému slovenskému zákazníkovi sa tentoraz nezaobišlo bez kamier, fotoaparátov a nejakých tých rozhovorov. Majiteľom sa totiž stal známy futbalista Filip Šebo a aby toho nebolo málo, auto si prevzal pri príležitosti otvorenia prvého showroomu MINI na Slovensku.

Slovensko má prvý showroom MINI. Foto: BMW
Mini Slovensko má prvý showroom MINI.

Ale späť k autu. Autá limitovanej edície World Championchip 50 sú pripomienkou 50. výročia tohto charizmatického auta. Zberateľské Mini John Cooper Works poháňa prepĺňaná benzínová jednašestka s výkonom 155 kW (211 k) a krútiacim momentom 260 Nm (overboost až 280 Nm), ktorá ho dokáže rozbehnúť až na 238 km/h a z 0 na 100 km/h zrýchliť za 6,5 s. To všetko pri udávanej kombinovanej spotrebe 6,9 l/100 km.

Pre celý svet sa ich vyrobí len 500 kusov. Foto: Mini
Mini John Cooper Works Pre celý svet sa ich vyrobí len 500 kusov.

Karoséria lakovaná špeciálnym lakom Connaught Green je doplnená o niekoľko exteriérových aj interiérových doplnkov, ktoré sú odkazom na pretekársky rodokmeň značky. O úpravu auta sa osobne postaral Mike Cooper (celým menom John Michael Cooper), jeho podpis je aj na prednej kapote a palubnej doske. Dávku zberateľskej individuality dodávajú autu aj zliatinové disky kolies Cross Spoke Challenge v povrchovej úprave Jet Black.

Auto Filipa Šeba má na predných blatníkoch plaketu s číslom 145 (poradové číslo auta v limitovanej edícii).

debata chyba
Články podľa značiek