Obama prevetral Chevrolet Volt. Prešiel 12 metrov

Pri návšteve továrne GM si Barack Obama vyskúšal jazdu v Chevrolete Volt.

31.07.2010 11:57
Chevrolet Volt Obama Foto:
Chevrolet Volt Obama
debata

Obamovo úsilie o presadenie ekologických riešení v sériovo vyrábaných automobiloch bolo symbolicky korunované pri jeho bleskovej návšteve továrne GM v Hamtramcku, Michigan. Vyskúšal si, aké to je za volantom Chevroletu Volt. No nebolo to také jednoduché, ako sa zdá.

Najmocnejší muž USA sa za volant len tak ľahko nedostane odkedy je najmocnejší a takmer mu nebolo dovolené povoziť sa ani na Chevrolete Volt. Jeho ochranka s tým mala veľký problém, rovnako ako s túžbou Obamu po hybridnej limuzíne.

Tentokrát však Obama dostal, čo chcel, no predtým musela ochranka všetko poriadne preveriť. Nutnosťou bol pohovor s tlačovým tajomníkom prezidenta a predstaviteľmi GM. Previerku zaklincovali otázkou, či má Volt airbag. No ani sám prezident nebral bezpečnosť na ľahkú váhu. Na fotografii jasne vidno, že je pripútaný bezpečnostným pá­som.

Po „šialenej jazde“ a dvanástich zdolaných metroch Obama skúsenosť s Voltom zhodnotil slovami: „Celkom v pohode.“ Pochopiteľne, veď jeho vláda do záchrany GM naliala miliardy dolárov.

debata chyba
Články podľa značiek