Tempus BECEP rely – majstrovstvá Slovenska 2008

Rely zažíva v poslednom období na Slovensku svoju renesanciu. Azda najviac sa tento motoristický šport zviditeľnil v minulom roku, keď sa promotérom tejto súťaže stala spoločnosť Tempus. Vďaka nej, ale aj vďaka mnohým ďalším organizáciam, sa okrem iných miest vrátila rely aj do hlavného mesta. Možno aj to bolo jedným z impulzov, ktoré odštartovali rast záujmu o tento obľúbený motoristický šport aj na Slovensku.

29.03.2008 12:38
Tempus Becep Rally Foto:
Seriáo Majstrovstiev Slovenska v Rally sa začala tlačovou konferenciou v Bratislave.
debata

Bezpečnosť je dôležitá

V tomto roku sa ku promotérovi, spoločnosti Tempus, pripojilo aj Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií Slovenskej republiky projektom Bezpečnosť cestnej premávky – cesta pre život (BECEP). Cieľom projektu je spojenie oblasti bezpečnosti cestnej premávky civilnej dopravy a automobilového športu, ktorého takmer každý fanúšik je i zároveň bežným vodičom. Prvýkrát sa tak stalo už na minuloročnej Rely Košice, tohto roku bude projekt BECEP propagovaný počas celých majstrovstiev.

Kalendár súťaží

Aj v tejto sezóne si pre priaznivcov rally, ale aj pre samotných jazdcov, pripravili organizátori množstvo atraktívnych rýchlostných skúšok v zaujímavých lokalitách. Tu je ich rozpis:

1. Start autó rely 2008 – Eger (Maďarsko): 4.-6. apríl 2008 – Majstrovská Slovenska v rely sa začínajú netradične v Maďarsku. Súťaž je zároveň zaradená aj do majstrovstiev Maďarska.
2. Rely IVECO Rožňava: 25.-26. apríl 2008 – Tradičné rýchlostné skúšky, ktoré vzhľadom na svoju náročnosť patria k najlepším na Slovensku. Možno pribudnú aj trate v okolí Revúcej.
3. Slovnaft rely Bratislava: 23.-24. máj 2008 – Časť trate ostane zachovaná z minulého roka, pribudnú nové úseky na Záhorí. Nebude chýbať ani divácky atraktívna mestská okruhová skúška.
4. Rely Bojnice: 11.-12. júl 2008 – Organizátori plánujú zaradiť skúšky známe z vlaňajšej Rely Matador Tatry, no plánované sú aj novinky.
5. 39. AquaCity rely Tatry: 12.-14. september 2008 – Dvojsúťaž zaradená aj do seriálu FIA Európskeho pohára s dĺžkou viac ako 220 km.
6. 34. Rely Košice: 10.-11. október 2008 – Majstrovstvá uzatvára Rely Košice, zaradená aj do FIA CEZ Trophy 2008. Rovnako nebude chýbať mestská okruhová rýchlostná skúška.

Ako vidno, tohto roku sa opäť bude na čo pozerať. Nie je pochýb o tom, že počas týchto súťaží jazdci pripravia množstvo adrenalínových okamihov. 

debata chyba
Články podľa značiek