Lada vstupuje do kolotoča WTCC

Seriál World Touring Car Championship mnohé roky ovládali automobilky Alfa Romeo a BMW. Po novom im znepríjemňujú život nováčikovia v podobe Chevroletu a SEAT-u. Piatym do partie by mala byť onedlho ruská Lada.

06.05.2008 12:02
Lada 110 WTCC Foto:
Prvý test absolvovala Lada v holandskom Zandwoorte.
debata

Lada bude mať na súťažných okruhoch opäť premiéru. A to už onedlho: 16. - 18. mája na okruhu vo Valencii. Dve upravené Lady 1106 sa postavia na štart pod označením Lada 110 WTCC. Pod kapotou budú mať 2,0-litrový agregát Opel s maximálnym výkonom 280 koní (206 kW). Lada s ním už absolvovala úspešné testy na okruhu v Zandwoorte, ktorý sa nachádza v Holandsku.

Dvaja jazdci Viktor Šapovalov a Jaap van Lagen absolvovali plných 40 kôl na okruhu s jednou neplánovanou zastávkou v štrkovej zóne, ktorú automobil prežil bez újmy. Nasledujúci test absolvuje Lada na okruhu v Ochserlebene.

Po testoch bol Japp van Lagen očividne spokojný. "Bol to môj prvý zážitok s Ladou. Je to výborné auto a aj napriek tomu, že testovanie iba začíname, zajazdili sme veľmi dobré časy. Som optimistický a do budúcnosti rátam, že by sme sa koncom sezóny mohli umiestniť v prvej trojke v rámci súkromných tímov.

debata chyba
Články podľa značiek