Sato má z testov Toro Rosso dobrý pocit

Skúsený japonský pilot Takuma Sato je stále najvážnejším čakateľom na miesto v kokpite vozidla tímu formuly 1 Toro Rosso. Minulý týždeň absolvoval s "béčkom" Red Bullu testy a na dresu monopostu neváhal použiť slová "absolútne fantastické".

24.09.2008 12:51
Takuma Sato Foto:
Takuma Sato je najvážnejším čakateľom na miesto v kokpite vozidla tímu formuly 1 Toro Rosso.
debata

Jeho vyjadrenie však treba brať s rezervou, do mája jazdil s podpriemerným Super Aguri a navyše na diaľku súperí s 19-ročným ambicióznym Švajčiarom Sebastienom Buemim.

„Jedno z najrýchlejších áut, s akým som kedy jazdil,“ vyhlásil Sato, ktorý by sa mohol stať nástupcom víťaza VC Talianska Sebastiana Vettela. Nemecký pilot prestupuje po skončení sezóny do jednotkového Red Bullu, kde nahradí Davida Coultharda. „Teraz záleží na rozhodnutí tímu. Trh s jazdcami je stále otvorený a bude závisieť od pohybu, ktorý nastane. Z testov som mal dobrý pocit. Myslím si, že vedenie tímu sa nebude ponáhľať, možno si počkajú do konca sezóny, možno až do konca roka,“ povedal 31-ročný účastník 95 veľkých cien, ktorého najlepším výsledkom bolo 3. miesto na VC USA v roku 2004.

debata chyba
Články podľa značiek