Lamborghini bude mať vlastný šampionát

Talianska automobilka zo Sant Agaty dlho odolávala účasti v akýchkoľvek pretekoch, pokiaľ nerátame súkromné tímy jazdiace na autách tejto značky. Ľady sa ale konečne prelomili a Lamborghini vstupuje do motoristického športu naozaj veľkolepo. Bude mať totiž vlastný značkový šampionát.

27.10.2008 14:31
Lamborghini Foto:
Lamborghini LP560-4 zo značkového pohára.
debata

Šampionát sa v pôvodnom znení volá „Lamborghini Blancpain Super Trofeo“ a údajne ide o najrýchlejší značkový pohár na svete. V názve nesie aj hlavného sponzora šampionátu, ktorým je švajčiarsky výrobca hodiniek. Pretekať sa bude počas víkendov po známych európskych okruhoch, súbežne so súťažami ako DTM či WTCC. Prvý pretek štartuje už 3. mája 2009 na okruhu Silverstone v Anglicku.

Okruhové beštie

Pretekať sa bude na okruhových špeciáloch, ktoré majú základ v Lamborghini Gallardo LP560–4. Motor ostal ten istý, čiže 5,2 litrový vidlicový desaťvalec. Tu má však mierne zvýšený výkon na 570 koní. Na podvozku už ale boli robené väčšie zmeny, pridaná bola ochranná klietka a na záver prešlo celé auto redukčnou diétou, po ktorej váži už iba 1300 kg. Pohon všetkých štyroch kolies ale zostal napriek tomu zachovaný. Závodné Gallarda jazdia na „slikoch“ značky Pirelli a o ich spomaľovanie z vysokých rýchlostí sa starajú špeciálne brzdy.

Jazdiť môžete aj vy

Pýtate sa ktorí šťastlivci budú mať tú česť pravidelne si sadať za volanty týchto „rozzúrených býkov“? Ak máte zbytočných 200 tisíc eur, môžete to byť aj vy. V tejto cene je štartovné, všetok potrebný servis a prístup k jednému z 30 závodných špeciálov, ktoré však aj naďalej vlastní Lamborghini. V každom preteku je však jedno auto rezervované pre stále inú celebritu.

debata chyba
Články podľa značiek