Seat si predčasne zabezpečil titul v šampionáte FIA WTCC

Už pred posledným podujatím šampionátu FIA WTCC je jasné, že automobilka Seat získa svoj prvý titul v pohári konštruktérov aj v pohári jazdcov. V boji o titul vo FIA WTCC si to 16. novembra 2008 v Macau medzi sebou rozdajú Yvan Muller a Gabriele Tarquini.

30.10.2008 11:08
Seat Leon WTCC Foto:
Seat si predčasne zabezpečil titul v pohári konštruktérov FIA WTCC.
debata

Za víťazný tím SEATu jazdila tento rok pätica jazdcov – Jordi Gené (Španielsko), Tiago Monteiro (Portugalsko), Yvan Muller (Francúzsko), Rickard Rydell (Švédsko) a Gabriele Tarquini (Taliansko). Seat zatiaľ dosiahol 11 víťazstiev s naftovým Leonom TDI WTCC.

Predposledné podujatie šampionátu WTCC (World Touring Car Championship), ktoré sa konalo na japonskom okruhu v Okoyame bolo pre SEAT dobrou príležitosťou získať potrebné body a zabezpečiť si tak v predstihu titul v pohári konštruktérov. Víťazstvom Rickarda Rydella na Leone TDI WTCC v prvom preteku sa to podarilo. Druhú jazdu vyhral na benzínovom Leone WTCC Tom Coronel.  

Poslednou bodkou za sezónou 2008 budú preteky na mestskom okruhu v Macau 16. novembra, kde sa dozvieme aj meno nového svetového šampióna v kategórií jazdcov.

debata chyba
Články podľa značiek